مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,845
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,120
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 56

چکیده

آسپارتام به عنوان یک شیرین کننده سنتزی, دی پپتیدی است که از فنیل آلانین و آسپارتات تشکیل شده است. این ماده 180 تا 200 بار شیرین تر از شکر است که به دو روش آنزیمی و غیر آنزیمی ساخته می شود و اولین بار تصادفی در سال 1965 کشف شده است. قدرت شیرین کنندگی بالا و کالری کم آسپارتام باعث شد که از طرف صنایع غذایی به عنوان جایگزین مناسب شکر در مواد غذایی شیرین مانند انواع نوشیدنی ها و شیرینی ها برای افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با هومئوستاز گلوکز معرفی شود. برخی پژوهش ها در سال های گذشته آسپارتام را عامل ایجاد کننده استرس اکسیداتیو, سندروم متابولیک, بیماری های دستگاه عصبی, تغییر دهنده میکروفلور دستگاه گوارش و عوارض ناشی از این تغییر و حتی سرطان دانسته اند. از طرف دیگر مطالعات گسترده ای همچنان آسپارتام را ماده ای بی خطر و جایگزین مناسب شکر برای جلوگیری از ابتلاء به بیماری هایی مانند چاقی, دیابت و کاهش دهنده وزن می دانند. با وجود این مطالعات ضدو نقیض, سازمان های مرتبط با ایمنی مواد غذایی مانند (FDA ˓ FAO و EFSA) همچنان مصرف آسپارتام را در حد میزان مصرف قابل قبول روزانه (DAI), برای همه افراد به استثنا افراد مبتلا به بیماری فنیل کتونوریا مجاز می دانند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جهانبانی، علیرضا، و سجادی دزفولی، سیدمحمد. (1398). مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 26(7 )، 33-56. SID. https://sid.ir/paper/366074/fa

    Vancouver: کپی

    جهانبانی علیرضا، سجادی دزفولی سیدمحمد. مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1398؛26(7 ):33-56. Available from: https://sid.ir/paper/366074/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا جهانبانی، و سیدمحمد سجادی دزفولی، “مروری بر شیرین کننده مصنوعی آسپارتام،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 26، no. 7 ، pp. 33–56، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button