مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

405
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی با بروز فنوتیپ های چاقی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 52

چکیده

 سابقه و هدف: چاقی از عمده ترین و شایع ترین مشکلات سلامتی در جهان است. شواهد متناقضی در رابطه با نیترات و نیتریت مصرفی و چاقی وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی ارتباط دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی با فنوتیپ های چاقی می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه آینده نگر, در قالب مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران انجام شد. 1756 بزرگسال زن و مرد با اطلاعات کامل تغذیه, آنتروپومتری و بیوشیمیایی وارد مطالعه و به مدت 6 سال پیگیری شدند. اطلاعات مربوط به دریافت غذایی توسط پرسشنامه 168 آیتمی نیمه-کمی اعتبارسنجی یافته تکرر مصرف مواد غذایی جمع آوری شد. فنوتیپ های چاقی عمومی, چاقی شکمی, نمایه تری گلیسرید و دور کمر بالا (HTW) و نمایه چربی بدن تعیین شد. خطر بروز فنوتیپ های چاقی بین سهک ها و دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی توسط آزمون رگرسیون لجستیک انجام شد. یافته ها: بروز تجمعی فنوتیپ HTW طی 6 سال پیگیری, 25 درصد بود. رابطه معنی داری بین سهک های دریافت غذایی نیترات و نیتریت و بروز فنوتیپ HTWمشاهده نشد. بالاترین سهک دریافت نیترات کل, نیترات میوه ها و نیتریت میوه ها در مقایسه با پایین ترین سهک دریافت, خطر بروز HTWرا به صورت غیر معنی داری به ترتیب 6 درصد (نسبت شانس=94/0 حدود اطمینان 95 درصد=17/1-72/0) و 5 درصد (نسبت شانس=95/0 حدود اطمینان 95درصد=24/1-73/0) و 10 درصد کاهش داد (نسبت شانس=90/0, حدود اطمینان 95 درصد=17/1-69/0). استنتاج: دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی رابطه ای با بروز فنوتیپ های چاقی از جمله فنوتیپ HTW, نمایه چربی بدن و چاقی شکمی و عمومی ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، مریم، بهادران، زهرا، سعیدی راد، زهرا، میرمیران، پروین، و عزیزی، فریدون. (1398). ارتباط دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی با بروز فنوتیپ های چاقی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 29(181 )، 39-52. SID. https://sid.ir/paper/366166/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی مریم، بهادران زهرا، سعیدی راد زهرا، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. ارتباط دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی با بروز فنوتیپ های چاقی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1398؛29(181 ):39-52. Available from: https://sid.ir/paper/366166/fa

    IEEE: کپی

    مریم موسوی، زهرا بهادران، زهرا سعیدی راد، پروین میرمیران، و فریدون عزیزی، “ارتباط دریافت نیترات و نیتریت رژیم غذایی با بروز فنوتیپ های چاقی: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 29، no. 181 ، pp. 39–52، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/366166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button