مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

319
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

446
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه، پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن

صفحات

 صفحه شروع 44 | صفحه پایان 55

چکیده

 زمینه: استفاده از یک وهله سونا جهت کاهش سریع وزن اثرات منفی چشم گیری بر سلامت می گذارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه, پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن انجام شد. روش کار: در یک مطالعه نیمه تجربی20 مرد جوان ورزشکار به ترتیب با میانگین سنی وزنی و درصد چربی بدن به طور تصادفی به دو گروه دارونما (10 نفر), و مکمل (10 نفر) تقسیم شدند. افراد گروه مکمل, عصاره زعفران را روزانه 5 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به مدت 4 روز مصرف کردند و گروه دیگر نیز به همان میزان دارونما (لاکتوز) دریافت کردند. تمامی آزمودنی ها پس از 4 روز مکمل یاری, چهار درصد وزن بدن خود را با آب زدایی در سونای خشک از دست دادند. ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید سرم آزمودنی ها طی سه مرحله (پایه, 4 ساعت قبل و بلافاصله بعد از سونا) و توان هوازی بیشینه در دو مرحله (یک هفته پیش و بلافاصله بعد از سونا) اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل واریانس مکرر, تی وابسته و مستقل در سطح معناداری کمتر از 05/0 تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان دادند که متعاقب سونای خشک توان هوازی بیشینه هر دو گروه به طور معنی داری کاهش نشان داد (05/0P <). هم چنین میزان ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون دی آلدئید سرم گروه کنترل به طور معنی داری به ترتیب کاهش و افزایش نشان داد (001/0=P). نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق مصرف عصاره زعفران منجر به بهبود ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرم شد و از افزایش معنی دار مالون دی آلدئید سرم پس از سونا جلوگیری کرد. با این وجود مصرف عصاره زعفران در جلوگیری از کاهش توان هوازی بیشینه متعاقب سونا تاثیر معنی داری نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، امیر. (1398). اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه, پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 41(5 )، 44-55. SID. https://sid.ir/paper/369570/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی امیر. اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه, پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1398؛41(5 ):44-55. Available from: https://sid.ir/paper/369570/fa

    IEEE: کپی

    امیر خسروی، “اثر عصاره آبی زعفران بر توان هوازی بیشینه, پراکسیداسیون لیپیدی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم مردان جوان ورزشکار متعاقب یک وهله سونای منتهی به کاهش 4 درصدی وزن بدن،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 41، no. 5 ، pp. 44–55، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369570/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا