Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,068
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

622
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر افزودن غلظت های متفاوت اسانس گیاه آویشن شیرازی به جیره بر سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 235

چکیده

 سابقه و هدف: آویشن شیرازی یکی از شناخته شده ترین گیاهان دارویی از تیره نعنا بوده و دارای خواص دارویی بسیاری از جمله درمان عفونت ها و التهابات گوارشی و تنفسی و خواص ضد میکروبی می باشد و استفاده از پتانسیل دارویی این گیاهان در عرصه های مختلف بسیار ضروری به نظر می رسد. هدف این تحقیق بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی به جیره جوجه های گوشتی بر سیستم ایمنی این پرندگان بود.مواد و روش ها: غلظت های متفاوت از اسانس آویشن شیرازی به جیره جوجه های گوشتی افزوده شد و سپس عیار آنتی بادی های علیه سویه B1 ویروس نیوکاسل و گلبول قرمز گوسفند و هم چنین میزان تحریک لنفوسیت های T در گروه های مختلف مورد بررسی و آنالیز قرار گرفت.یافته ها: عیار پادتن های ایجاد شده علیه ویروس نیوکاسل, در گروه های دریافت کننده غلظت های ppm 400 و 200 اسانس آویشن شیرازی در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی داری (p<0.01) بالاتر بود. عیار پادتن های ایجاد شده علیه SRBC در گروه دریافت کننده ppm 400 اسانس, به صورت معنی داری کم تر (p<0.05) و میزان آن در گروه دریافت کننده ppm 200 به صورت معنی داری (p<0.05) بالاتر از گروه شاهد می باشد. هم چنین میزان تورم پوست در آزمون DTH, 48 ساعت پس از تزریق آنتی ژن در گروه دریافت کننده ppm 200 اسانس به صورت معنی داری بیش تر (p<0.05) از گروه شاهد بوده و در گروه دریافت کننده ppm 400 اسانس در زمان های 72 و 48 ساعت نسبت به سایر گروه ها به صورت معنی داری (p<0.05) کم تر بود.نتیجه گیری: اثرات اسانس آویشن شیرازی بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی وابسته به دز بوده و در غلظت های پایین, این گیاه خاصیت تحریکی بر سیستم ایمنی جوجه ها را نشان داد. ازاین رو, استفاده از آویشن شیرازی در غلضت های پایین برای افزایش مقاومت طیور در برابر عفونت های گوارشی و تنفسی توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    استاجی، حمید، قزوینیان، خسرو، مهدوی، علی، و کرامتی، کیوان. (1395). ارزیابی اثر افزودن غلظت های متفاوت اسانس گیاه آویشن شیرازی به جیره بر سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی. کومش، 18(1 (پیاپی 61))، 227-235. SID. https://sid.ir/paper/37005/fa

    Vancouver: کپی

    استاجی حمید، قزوینیان خسرو، مهدوی علی، کرامتی کیوان. ارزیابی اثر افزودن غلظت های متفاوت اسانس گیاه آویشن شیرازی به جیره بر سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی. کومش[Internet]. 1395؛18(1 (پیاپی 61)):227-235. Available from: https://sid.ir/paper/37005/fa

    IEEE: کپی

    حمید استاجی، خسرو قزوینیان، علی مهدوی، و کیوان کرامتی، “ارزیابی اثر افزودن غلظت های متفاوت اسانس گیاه آویشن شیرازی به جیره بر سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی،” کومش، vol. 18، no. 1 (پیاپی 61)، pp. 227–235، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا