مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,705
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 77

چکیده

 سابقه و هدف: کاهش دادن سطح گلوکز و لیپیدهای نامطلوب سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت بالینی زیادی برخوردار می باشد. با توجه به وجود شواهد تحقیقاتی مبنی بر شباهت تره کوهی و سیر از نظر برخی مواد موثره و ضد دیابتی بودن سیر, لذا در بررسی حاضر اثر مصرف خوراکی و مزمن تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم موش صحرایی دیابتی مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: برای این منظور موش های صحرایی نر به تعداد 36 سر به طور تصادفی به چهار گروه کنترل, کنترل تحت تیمار با تره کوهی, دیابتی و گروه دیابتی تیمار شده با تره کوهی تقسیم شدند. دو گروه تحت تیمار با تره کوهی نیز پودر مخلوط شده این گیاه با غذای استاندارد موش (6.25%) را دریافت نمودند. متغیرهای وزن, گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در هفته قبل بررسی و در هفته های 2 و 4 پس از بررسی تعیین گردید.یافته ها: میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم در مقایسه با هفته قبل از آزمایش نشان می دهد (P<0.0001) و میزان گلوکز سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی کاهش معنی داری را در مقایسه با گروه دیابتی در همین هفته نشان داد (P<0.05). بعلاوه تجویز این گیاه به موش های گروه کنترل تغییر معنی دار در میزان گلوکز سرم ایجاد ننمود. از طرف دیگر, سطح تری گلیسیرید در گروه دیابتی افزایش معنی داری را در هفته چهارم نسبت به هفته قبل بررسی نشان داد (P<0.05) و سطح تری گلیسیرید در هفته چهارم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در مقایسه با گروه دیابتی به طور معنی دار پایین تر بود (P<0.05). هم چنین یک کاهش معنی دار در سطح کلسترول سرم در گروه دیابتی تحت درمان با تره کوهی در هفته چهارم در مقایسه با گروه دیابتی مشاهده شد (P<0.01).نتیجه گیری: تجویز خوراکی تره کوهی به مدت یک ماه موجب کاهش معنی دار سطح گلوکز, کلسترول و تری گلیسیرید سرم در مدل تجربی دیابت قندی القا شده توسط استرپتوزوتوسین در موش صحرایی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روغنی، مهرداد، و آقایی، محبوبه. (1385). اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. کومش، 8(2 (پیاپی 22))، 73-77. SID. https://sid.ir/paper/37166/fa

    Vancouver: کپی

    روغنی مهرداد، آقایی محبوبه. اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی. کومش[Internet]. 1385؛8(2 (پیاپی 22)):73-77. Available from: https://sid.ir/paper/37166/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد روغنی، و محبوبه آقایی، “اثر مصرف خوراکی تره کوهی بر میزان گلوکز, تری گلیسیرید و کلسترول توتال سرم در موش صحرایی دیابتی،” کومش، vol. 8، no. 2 (پیاپی 22)، pp. 73–77، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/37166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button