مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی .Salvia L در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 157 | صفحه پایان 163

چکیده

 سابقه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک های سنتتیک صناعی, همچنین عوارض جانبی مصرف داروها, شناسایی و معرفی گونه های گیاهی با خواص دارویی و ضدمیکروبی اهمیت زیادی دارد. انواع گونه های مریم گلی نیز در طب سنتی و مدرن برای اهداف درمانی استفاده شده اند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی اسان سها و عصاره های متانلی چهار گونه از جنس Salvia شامل گونه های S. ceratophylla., دو جمعیت از گونه. S. reuterana Boiss, دو جمعیت از گونه. S. limbata C. A. Mey و. S. syriaca L از منطقه کاشان اصفهان, ایران ارزیابی شد. مواد و روش های بررسی: در این مطالعه که به روش تجربی-آزمایشگاهی انجام شد, عصار ه های متانلی گونه های مطالعه شده با روش سوکسله تهیه شدند. اسانس ها با استفاده از روش تقطیر با آب به وسیله دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. خواص ضدمیکروبی این گونه ها با روش انتشار در آگار و تعیین حداقل غلظت مهارکننده رشد MIC و حداقل غلظت کشنده باکتری MBC بررسی شد. یافته ها: اسان سها و عصار ه های متانلی این نمونه های گیاهی بر باکتری های گرم مثبت Staphylococcus epidermidis, Staphylococcus aureus و Bacillus subtilis در غلظت 30 mg/ml اثر ضدمیکروبی نشان دادند. در ضمن عصاره S. reuterana و اسانس S. limbata از دره نیز سبب مهار رشد Candida albicans شدند. نتیجه گیری: به نظر می رسد با توجه به خواص ضدمیکروبی برخی از عصار ه ها و اسانس هایی که در این مطالعه مشاهده شد, می توان از آن ها پس از مطالع ه های تکمیلی گسترده تر به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ایروانی، مریم، مهین پور، رویا، زهرایی، زهره، و طلوعی، زینب. (1398). بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی .Salvia L در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش در پزشکی، 43(3 )، 157-163. SID. https://sid.ir/paper/374270/fa

    Vancouver: کپی

    ایروانی مریم، مهین پور رویا، زهرایی زهره، طلوعی زینب. بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی .Salvia L در شرایط آزمایشگاهی. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1398؛43(3 ):157-163. Available from: https://sid.ir/paper/374270/fa

    IEEE: کپی

    مریم ایروانی، رویا مهین پور، زهره زهرایی، و زینب طلوعی، “بررسی خواص ضدمیکروبی اسانس و عصاره متانلی چهارگونه مریم گلی .Salvia L در شرایط آزمایشگاهی،” پژوهش در پزشکی، vol. 43، no. 3 ، pp. 157–163، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button