مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,075
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

753
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سواد تغذیه ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 زمینه و هدف سواد تغذیه, مهارت افراد برای دریافت, درک و به کارگیری اطلاعات تغذیه ای جهت تصمیم گیری مناسب در مورد رفتارهای تغذیه ای است. هدف مطالعه حاضر تعیین وضعیت سواد تغذیه ای افراد 15 سال و بالاتر استان کهگیلویه و بویراحمد بود. روش کار مطالعه حاضر از نوع مقطعی بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای وضعیت سواد تغذیه ای 4000 نفر را مورد بررسی قرار داد. برای جمع آوری داده ها از ابزار سنجش سواد تغذیه ای بومی شده برای جامعه ایرانی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو, تی, آنالیز واریانس یک طرفه و آنالیز رگرسیونی انجام شد. یافته ها میانگین امتیاز سواد تغذیه ای در نمونه های انتخابی 42/6± 61/21 بود. در نمونه انتخابی, 4/8 درصد افراد سواد تغذیه ای ناکافی, 4/37 درصد سواد تغذیه ای کافی و 2/54 درصد سواد تغذیه ای متوسط داشتند. مهارت تشخیص گروه های غذایی, اطلاعات عمومی تغذیه و مهارت درک مطلب, پیشگویی کننده های قوی تری برای سواد تغذیه بودند. ‬ نتیجه گیری بیشتر افراد مورد مطالعه در گروه با سواد تغذیه ای متوسط قرار داشتند. بنابراین در صورتی که مداخله ارتقای سواد تغذیه ای به شکل مناسبی طراحی و اجرا شود می تواند باعث افزایش درصد افراد با سواد تغذیه ای کافی گردد. در مداخله پیشنهادی برای ارتقای سواد تغذیه ای ضروری است که به سه بعد مهارت تشخیص گروه های غذایی, اطلاعات عمومی تغذیه و مهارت درک مطلب بیشتر توجه شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شمس، محسن، بوستانی، فرشته، ملکی، مصطفی، شریعتی نیا، صدیقه، موسوی زاده، علی، و همتی، مهناز. (1399). سواد تغذیه ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد. سلامت و بهداشت اردبیل، 11(1 )، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/375896/fa

    Vancouver: کپی

    شمس محسن، بوستانی فرشته، ملکی مصطفی، شریعتی نیا صدیقه، موسوی زاده علی، همتی مهناز. سواد تغذیه ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(1 ):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/375896/fa

    IEEE: کپی

    محسن شمس، فرشته بوستانی، مصطفی ملکی، صدیقه شریعتی نیا، علی موسوی زاده، و مهناز همتی، “سواد تغذیه ای بزرگسالان و عوامل مرتبط با آن: یک مطالعه مقطعی در استان کهگیلویه و بویراحمد،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 1 ، pp. 77–87، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button