مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,847
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,351
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

افزایش سواد تغذیه ای معلمان: تاثیر یک مداخله آموزشی

صفحات

 صفحه شروع 577 | صفحه پایان 586

چکیده

 مقدمه: یکی از عوامل موثر در بروز بیماری های غیرواگیر, بی توجهی به تغذیه و عادات غذایی ناسالم است. در سالیان اخیر, سواد تغذیه به عنوان مجموعه قابلیت های افراد در دستیابی, درک, ارزیابی و به کارگیری اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری در زمینه تغذیه سالم مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج انجام شد. مواد و روش کار: در این مداخله نیمه تجربی, 110 نفر از آموزگاران ابتدایی شهر یاسوج از مدارس منتخب از دو منطقه آموزش و پرورش شهر یاسوج در دو گروه مداخله کنترل وارد مطالعه شدند. سواد تغذیه ای با استفاده از ابزار تدوین و روا شده در جامعه ایرانی سنجیده شد و با تحلیل داده ها, محتوا و ساختار آموزشی برای ارتقای سواد تغذیه ای تدوین گردید. مداخله آموزشی شامل دو جلسه آموزشی, ارسال دو نوبت پیامک و ارائه پمفلت آموزشی بود. داده ها قبل و سه ماه بعد از مداخله با استفاده از نرم افزار آماری 16 Spss تحلیل شدند. یافته ها: پس از مداخله, میزان متغیرهای سواد تغذیه ای شامل درک مطلب, واحدهای غذایی (P<0.001), دانش تغذیه ای (P=0.001), سواد محاسباتی (P=0.034) و برچسب غذایی (P=0.005) نسبت به قبل از آن در گروه مداخله تفاوت معناداری را نشان داد. تفاوت نمره میانگین سواد تغذیه ای در دو گروه, بعداز مداخله نیز معنادار شد. بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش برای ارائه به تصمیم گیرندگان در حوزه آموزش و پرورش و سیاستگزاران حوزه سلامت در خصوص اصلاح عادات غذایی نامطلوب و نیز ارتقای سلامت معلمان شهر یاسوج و دیگر بخش های استان, سودمند خواهد بود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

همتی، مهناز، اکبرتبارطوری، مهدی، شمس، محسن، و بهروزپور، افسانه. (1397). افزایش سواد تغذیه ای معلمان: تاثیر یک مداخله آموزشی. پایش، 17(5 )، 577-586. SID. https://sid.ir/paper/23337/fa

Vancouver: کپی

همتی مهناز، اکبرتبارطوری مهدی، شمس محسن، بهروزپور افسانه. افزایش سواد تغذیه ای معلمان: تاثیر یک مداخله آموزشی. پایش[Internet]. 1397؛17(5 ):577-586. Available from: https://sid.ir/paper/23337/fa

IEEE: کپی

مهناز همتی، مهدی اکبرتبارطوری، محسن شمس، و افسانه بهروزپور، “افزایش سواد تغذیه ای معلمان: تاثیر یک مداخله آموزشی،” پایش، vol. 17، no. 5 ، pp. 577–586، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23337/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button