مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,620
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

801
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنجش سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج: یک مطالعه مقطعی

صفحات

 صفحه شروع 124 | صفحه پایان 133

چکیده

 زمینه و هدف: سواد تغذیه ای ظرفیت افراد برای کسب, درک و ارزیابی اطلاعات تغذیه ای برای تصمیم گیری مناسب در زمینه تغذیه می باشد. این پژوهش با هدف سنجش سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج طراحی و اجرا شده است. روش بررسی: این مطالعه مقطعی شامل دو بخش بومی سازی ابزار سنجش سواد تغذیه ای که در کشور ترکیه تدوین شده و هم چنین سنجش سواد تغذیه ای در معلمان ابتدایی شهر یاسوج است. ابزار منتخب با روش ترجمه بازترجمه و دریافت و اعمال نظرات متخصصان حوزه رفتارهای تغذیه ای درباره ساختار و محتوای پرسشنامه و سپس اطمینان از پایایی آن برای استفاده در جامعه ایرانی بومی سازی شد. داده های مرتبط با سواد تغذیه ای در یک گروه 110 نفره از معلمان ابتدایی شهر یاسوج که با روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند, از طریق تکمیل پرسشنامه خودایفا جمع آوری شد و سپس با کمک آماره های توصیفی و تحلیلی, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: ابزار سنجش سواد تغذیه ای بومی سازی شده دارای 35 گویه و ضریب آلفای کرونباخ آن 73/0 به دست آمد. میانگین و انحراف معیار امتیاز کسب شده معلمان از ابزار سنجش سواد تغذیه ای 2/3± 14/27 به دست آمد که نشان داد 7/22 درصد از معلمان مورد مطالعه سواد تغذیه ای ناکافی داشتند. معلمان با سابقه کار کمتر و تحصیلات بیشتر سطح بالاتری از سواد تغذیه ای داشتند. کمترین درصد پاسخ های صحیح مربوط به بخش مهارت تعیین واحدهای غذایی, انجام محاسبات و خواندن برچسب های غذایی بود. نتیجه گیری: اکثر معلمان مورد مطالعه از سواد تغذیه ای کافی برخوردار بودند, ولی نقص در سه بخش مهارت تعیین واحدهای غذایی, انجام محاسبات و خواندن برچسب های غذایی, نشانگر لزوم توجه به این اجزا در طراحی و اجرای برنامه های بهبود تغذیه است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

همتی، مهناز، اکبرتبارطوری، مهدی، شمس، محسن، بهروزپور، افسانه، و رضایی، عباس. (1397). سنجش سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج: یک مطالعه مقطعی. ارمغان دانش، 23(1 (پی در پی 126) )، 124-133. SID. https://sid.ir/paper/77829/fa

Vancouver: کپی

همتی مهناز، اکبرتبارطوری مهدی، شمس محسن، بهروزپور افسانه، رضایی عباس. سنجش سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج: یک مطالعه مقطعی. ارمغان دانش[Internet]. 1397؛23(1 (پی در پی 126) ):124-133. Available from: https://sid.ir/paper/77829/fa

IEEE: کپی

مهناز همتی، مهدی اکبرتبارطوری، محسن شمس، افسانه بهروزپور، و عباس رضایی، “سنجش سواد تغذیه ای معلمان ابتدایی شهر یاسوج: یک مطالعه مقطعی،” ارمغان دانش، vol. 23، no. 1 (پی در پی 126) ، pp. 124–133، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/77829/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button