مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

872
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

635
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

اکسیداسیون لیپوپروتئین با دانسیته کم (LDL)Q3

چکیده

 زمینه: اکسیداسیون چربی ها و از جمله LDL در ایجاد آترواسکلروز نقش مهمی دارد. با استفاده از مواد آنتی اکسیدان در جیره غذایی مانند ویتامین E و عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط می توان از اکسیداسیون LDL جلوگیری و در نتیجه باعث جلوگیری از ایجاد آترواسکلروز شد.هدف: مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی ناشی از سولفات مس انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1389 در شهرستان خرم آباد انجام شد. نمونه خون افراد سالم بعد از یک شب ناشتایی تهیه و LDL سرم آن جدا شد. نمونه های LDL به پنج گروه تقسیم شدند: گروه اول شاهد, گروه دوم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان نشده و گروه های سوم, چهارم و پنجم در معرض عامل اکسیدان سولفات مس و درمان شده با عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط به ترتیب با غلظت های 0.2, 2 و 20 میکروگرم بر میلی لیتر. جهت بررسی اکسیداسیون LDL مقدار دی ان های کونجوگه, زمان تاخیری (Lag time) و مالون دی آلدئید (Malondialdehyde) تشکیل شده اندازه گیری شد و اثرات غلظت های مختلف عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر مهار اکسیداسیون LDL سرم بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS13 و آزمون من ویتنی تحلیل شدند.یافته ها: میزان زمان تاخیری بر اساس غلظت عصاره به ترتیب 2.2, 3 و 4.3 برابر افزایش یافت. همچنین میزان دی ان کونجوگه بر اساس غلظت عصاره به ترتیب 13.33, 46.66 و 80.00 درصد کاهش یافت. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL متناسب با غلظت بود.نتیجه گیری: با توجه به یافته ها عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط باعث جلوگیری از اکسیداسیون LDL می شود و این ترکیب ممکن است اثرهای مشابهی در درون تنی داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدوند، حسن، عبداله پور، فواد، باقری، شاهرخ، رشیدی پور، مرضیه، بیرانوند، خدیجه، و چاش، سمیرا. (1390). اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 15(4 (پیاپی 61))، 39-44. SID. https://sid.ir/paper/379216/fa

    Vancouver: کپی

    احمدوند حسن، عبداله پور فواد، باقری شاهرخ، رشیدی پور مرضیه، بیرانوند خدیجه، چاش سمیرا. اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1390؛15(4 (پیاپی 61)):39-44. Available from: https://sid.ir/paper/379216/fa

    IEEE: کپی

    حسن احمدوند، فواد عبداله پور، شاهرخ باقری، مرضیه رشیدی پور، خدیجه بیرانوند، و سمیرا چاش، “اثر مهاری عصاره هیدروالکلی پوست میوه بلوط بر اکسیداسیون LDL سرم برون تنی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 15، no. 4 (پیاپی 61)، pp. 39–44، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button