مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,357
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

672
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 31

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به عوارض بی شمار ناشی از مصرف داروهای مصنوعی, در دهه اخیر توجه زیادی به مصرف داروهای گیاهی شده است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ضد التهابی و ضد دردی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی از 84 سر موش نر نژاد  NMRIاستفاده شد. در تست التهاب, حیوانات به 7 گروه شاهد, کنترل مثبت (دریافت کننده دگزامتازون با دوز 15mg/kg) و پنج گروه دریافت کننده دوزهای 400, 300, 200, 100 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره هیدرو الکلی میوه کرفس (Apium graveolens) تقسیم و جهت ایجاد التهاب از گزیلن استفاده شد. به منظور بررسی اثر ضد دردی عصاره تست فرمالین مورد استفاده قرار گرفت. در این تست نیز حیوانات به 7 گروه شاهد, کنترل مثبت, (دریافت کننده مورفین) و پنج گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی میوه کرفس تقسیم شدند. تزریق عصاره و نرمال سالین به روش داخل صفاقی و 15 دقیقه قبل از انجام تست صورت گرفت. داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس یک طرفه و توکی تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: عصاره هیدروالکلی میوه کرفس باعث کاهش معنی دار التهاب در دوزهای 300 و (P<0.05) 500mg/kg و (P<0.01) 400mg/kg شد و باعث کاهش درد در هر دو فاز اول و دوم گردید (P<0.05). بیشترین اثر ضد دردی در فاز اول و فاز دوم تست فرمالین مربوط به دوز (P<0.01) 300 بود. نتیجه گیری: عصاره میوه کرفس دارای اثرات ضد التهابی و ضد دردی بود که به نظر می رسد مربوط به روغن های فرار, رزین ها و فلاونوییدها باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

نصری، سیما، رمضانی، مینا، و یاسا، نرگس. (1387). بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی))، 25-31. SID. https://sid.ir/paper/58521/fa

Vancouver: کپی

نصری سیما، رمضانی مینا، یاسا نرگس. بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1387؛10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):25-31. Available from: https://sid.ir/paper/58521/fa

IEEE: کپی

سیما نصری، مینا رمضانی، و نرگس یاسا، “بررسی اثر ضد دردی و ضد التهابی عصاره هیدروالکلی میوه کرفس ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 10، no. 4 (ویژه نامه طب تکمیلی)، pp. 25–31، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58521/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button