Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

997
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

553
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

هزینه های بالای محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی در ایران

صفحات

 صفحه شروع 156 | صفحه پایان 162

چکیده

 زمینه و هدف بیماری سلیاک یک بیماری خودایمن است که در افراد مستعد از نظر ژنتیکی و با مصرف گلوتن ایجاد می شود. تنها درمان موثر موجود, پیروی از یک رژیم غذایی فاقد گلوتن بصورت مادام العمراست. در نتیجه این بیماران نیازمند تهیه مداوم محصولات غذایی فاقد گلوتن هستند. از طرفی هزینه این محصولات بالاتر از محصولات معمولی است. از این رو هدف از انجام این مطالعه مقایسه قیمت محصولات فاقد گلوتن داخلی و وارداتی با محصولات معمولی حاوی گلوتن بود. روش بررسی جمع آوری و قیمت و وزن آنها محاسبه شد. اقلام 1397کلیه محصولات فاقد گلوتن موجود در فروشگاه های تهران و محصولات مشابه حاوی گلوتن طی سال دسته تقسیم شدند و اقلام مورد بررسی بر اساس 13مواد غذایی فاقد گلوتن و محصولات مشابه حاوی گلوتن موجود در فروشگاه ها بر اساس نوع و ترکیب به انجام گرفت. 21 نسخه SPSSوزن مورد محاسبه و قیمت بر اساس اوزان مشابه هم مقایسه گردید. انالیز داده ها توسط نرم افزار یافته ها نمونه مواد غذایی دارای گلوتن جمع آوری 64 نمونه مواد غذایی فاقد گلوتن خارجی و 28 نمونه مواد غذایی فاقد گلوتن ایرانی و 36 محصول, 128از مجموع و قیمت آنها در مقدارهای مشابهی از ماده غذایی محاسبه شد. به طور کلی محصولات فاقد گلوتن گران تر از محصولات معمولی و حاوی گلوتن بودند. اکثر % از این محصولات دارای میانگین قیمت بالاتر 19/11 هزار تومان بودند. فقط 5محصولات مورد نیاز روزانه بیماران مبتلا به سلیاک دارای میانگین قیمت زیر هزار تومان داشتند. 30از نتیجه گیری با توجه به بالا بودن معنی دار قیمت محصولات فاقد گلوتن نسبت به محصولات معمولی و حاوی گلوتن, افزایش هزینه تهیه مواد غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک در ایران بالا بوده و این امر می تواند عدم رعایت رژیم غذایی فاقد گلوتن در این بیماران را به همراه داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غلام مصطفایی، فهیمه سادات، رستمی نژاد، محمد، حاجی نبی، یاسمن، آقامحمدی خامنه، الهام، کبیری، فاطمه، رضایی طاویرانی، مصطفی، ابراهیمی دریانی، ناصر، و زالی، محمدرضا. (1398). هزینه های بالای محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی در ایران. گوارش، 24(3 )، 156-162. SID. https://sid.ir/paper/379846/fa

    Vancouver: کپی

    غلام مصطفایی فهیمه سادات، رستمی نژاد محمد، حاجی نبی یاسمن، آقامحمدی خامنه الهام، کبیری فاطمه، رضایی طاویرانی مصطفی، ابراهیمی دریانی ناصر، زالی محمدرضا. هزینه های بالای محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی در ایران. گوارش[Internet]. 1398؛24(3 ):156-162. Available from: https://sid.ir/paper/379846/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه سادات غلام مصطفایی، محمد رستمی نژاد، یاسمن حاجی نبی، الهام آقامحمدی خامنه، فاطمه کبیری، مصطفی رضایی طاویرانی، ناصر ابراهیمی دریانی، و محمدرضا زالی، “هزینه های بالای محصولات غذایی فاقد گلوتن برای بیماران سلیاکی در ایران،” گوارش، vol. 24، no. 3 ، pp. 156–162، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379846/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا