مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,041
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

239
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلزات کادمیوم، نیکل، وانادیوم و روی در بافت های مختلف فیل ماهی و ازون برون و ریسک ناشی از مصرف بافت عضلانی آن ها مربوط به حوضه جنوبی دریای خزر

صفحات

 صفحه شروع 90 | صفحه پایان 97

چکیده

 سابقه و هدف: آلودگی به فلزات یکی از مشکلات مهم زیست محیطی و یکی از نگرانی های مهم بهداشت مواد غذایی به شمار می آید. در سراسر جهان, ماهیان خاویاری یک منبع مهم تامین غذا و ایجاد اشتغال و درآمد می باشند. در پژوهش حاضر, غلظت کادمیوم, نیکل, وانادیوم و روی در بافت های خوراکی و غیر خوراکی دو گونه, فیل ماهی (Huso huso) و ازون برون (Acipenser stellatus) جمع آوری شده از حوضه جنوبی دریای خزر در بهار سال 1390 انجام شد. همچنین ریسک ناشی از مصرف عضله این ماهیان برای انسان نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روش ها: نمونه های دو گونه ماهیان خاویاری, فیل ماهی (n=4), ازون برون (n=8) را از مراکز مهم صید ماهیان خاویاری بخش جنوبی دریای خزر واقع در استان های گیلان و گلستان جمع آوری گردیده و تا آنالیز شیمیایی در فریزر در دمای -20 درجه سانتی گراد نگهداری شدند. اندازه گیری میزان غلظت فلز روی با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی با شعله مدل (Shimadzu, AA-670) و غلظت کادمیوم, نیکل و وانادیوم با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی مجهز به سیستم گرافیتی مدل (Shimadzu, AA-670G) تعیین گردید.یافته ها: بالاترین غلظت فلزات کادمیوم, وانادیوم و نیکل (به ترتیب 0.32±1.70, 0.23±0.87 و 1.44±2.71 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در بافت کبد ماهی ازون برون و بیشترین غلظت فلز روی (51.87±182.26 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در قلب فیل ماهی است (p<0.05). کمترین غلظت فلزات روی و کادمیوم (به ترتیب 4.90± 16.82 و 0.002±0.006 میکروگرم بر گرم وزن خشک) در عضله ازون برون و کمترین غلظت فلزات نیکل و وانادیوم (0.02±0.08 و 0.03±0.17 میکروگرم بر گرم وزن خشک) به ترتیب در قلب ازون برون و قلب فیل ماهی مشاهده گردید (p<0.05).استنتاج: میانگین غلظت کادمیوم, وانادیوم و روی از حد استاندارد تعیین شده توسط سازمان کشاورزی, ماهیگیری و غذایی انگلستان (2000) MAFF و سازمان بهداشت جهانی (WHO) پایین تر می باشد. حد استاندارد فلزات کادمیوم, وانادیوم و روی به ترتیب 0.2, 0.5 و 50 میکروگرم بر گرم می باشد. بنابراین بدلیل پایین بودن غلظت های به دست آمده از حد مجاز, مصرف عضله این ماهیان خطری جدی برای سلامتی مصرف کنندگان نخواهد داشت.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مشروفه، عبدالرضا، ریاحی بختیاری، علیرضا، و پورکاظمی، محمد. (1391). بررسی میزان فلزات کادمیوم, نیکل, وانادیوم و روی در بافت های مختلف فیل ماهی و ازون برون و ریسک ناشی از مصرف بافت عضلانی آن ها مربوط به حوضه جنوبی دریای خزر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 22(96)، 90-97. SID. https://sid.ir/paper/382278/fa

    Vancouver: کپی

    مشروفه عبدالرضا، ریاحی بختیاری علیرضا، پورکاظمی محمد. بررسی میزان فلزات کادمیوم, نیکل, وانادیوم و روی در بافت های مختلف فیل ماهی و ازون برون و ریسک ناشی از مصرف بافت عضلانی آن ها مربوط به حوضه جنوبی دریای خزر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1391؛22(96):90-97. Available from: https://sid.ir/paper/382278/fa

    IEEE: کپی

    عبدالرضا مشروفه، علیرضا ریاحی بختیاری، و محمد پورکاظمی، “بررسی میزان فلزات کادمیوم, نیکل, وانادیوم و روی در بافت های مختلف فیل ماهی و ازون برون و ریسک ناشی از مصرف بافت عضلانی آن ها مربوط به حوضه جنوبی دریای خزر،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 22، no. 96، pp. 90–97، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382278/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button