مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

607
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسیدانی اسانس گیاه نعناع فلفلی

صفحات

 صفحه شروع 210 | صفحه پایان 219

چکیده

 زمینه وهدف: افزایش مقاومت دارویی علیه آنتی بیوتیک ها در اکثر باکتری ها منجر به توسعه ترکیب های ضدمیکروبی طبیعی شده است. نعناع فلفلی با نام علمیL. Mentha piperita یکی از گیاهان دارویی پرمصرف است که اثرهای درمانی بسیاری دارد. هدف از این مطالعه, بررسی فعالیت ضدمیکروبی و ضداکسیدانی اسانس این گیاه است. مواد و روش کار: در این بررسی پس از جمع آوری و خشک کردن برگ های گیاه, با دستگاه مایکروویو (Free microwave extraction solvent) و بدون استفاده از حلال, اسانس گیاه استخراج شده و شناسایی ترکیب های اسانس به کمک دستگاه GC-MS (Gas chromatography-mass spectrometry) انجام شد. بررسی اثر ضداکسیدانی با روش بتاکاروتن و سنجش اثرهای ضدمیکروبی روی سویه های باکتری, قارچ ها و مخمر به روش انتشار در آگار و کمترین غلظت مهارکننده رشد روی اسانس انجام شد. یافته ها و بحث: منتول, نئومنتیل استات و منتوفوران به ترتیب عمده ترین ترکیب های نمونه ی اسانس نعناع فلفلی جمع آوری شده از شهر مریوان بودند؛ منتول عمده ترین ترکیب تشکیل دهنده ی اسانس بود. اسانس این گیاه روی باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس, باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس و گرم منفی شیگلا دیسانتریه و کلبسیلا پنومونیه موثر بود. همچنین اسانس این گیاه, فعالیت ضداکسیدانی خوبی در مقایسه با استاندارد BHT (Butylated Hydroxyl Toluene) داشت. به دلیل خواص ضدمیکروبی و ضداکسیدانی نسبتا خوب این گیاه, می توان از آن در صنایع دارویی و غذایی استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button