مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

908
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه الگوهای غذایی و میزان لذت جویی از غذا در بانوان چاق و غیرچاق

صفحات

 صفحه شروع 48 | صفحه پایان 58

چکیده

 زمینه و هدف: مصرف غذا برای کسب لذت, منجر به دریافت انرژی بیش از حد نیاز شده و می تواند در توجیه علت شیوع روزافزون چاقی, کمک کند. در این مطالعه, الگوهای غذایی و امتیاز پرسشنامه لذت جویی از غذا (هدونیک) در بانوان چاق و غیرچاق, مقایسه شد و ارتباط بین امتیاز این پرسشنامه با اقلام غذایی مختلف, بررسی شد.روش کار: این مطالعه مورد - شاهدی, با روش نمونه گیری آسان, در 140 خانم 44 - 17 ساله مراجعه کننده به باشگاه چاقی منطقه 4 شهرداری تهران, در سال 1390 انجام گرفت. دریافت غذایی و اطلاعات مربوط به امتیاز هدونیک, به ترتیب با استفاده از پرسشنامه های اعتبارسنجی شده نیمه کمی بسامد خوراک 168 آیتمی و 21 آیتمی لذت جویی از غذا بدست آمد. از رگرسیون لجستیک برای تعیین نسبت شانس چاقی در رابطه با الگوهای غذایی تعیین شده با روش تحلیل عاملی و امتیاز گرسنگی هدونیک استفاده شد.یافته ها: دو الگوی غذایی تحت عنوان سالم و ناسالم, شناخته شد. نسبت شانس تعدیل شده چاقی در هیچ یک از الگوها, روند معنی داری نداشت. میانگین امتیاز پرسشنامه هدونیک در گروه مورد بالاتر از گروه شاهد بود (p<0.05). نسبت شانس تعدیل شده چاقی در سهک دوم و سوم امتیاز این پرسشنامه, در مقایسه با سهک اول, به ترتیب, 2.8 و 10.8 بود (p<0.05).نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که تفاوتی میان الگوهای غذایی بانوان چاق و غیرچاق وجود ندارد؛ در حالیکه بین گرسنگی هدونیک و چاقی, ارتباط مستقیم وجود دارد. به نظر می رسد گرسنگی هدونیک, افراد چاق را به سمت انتخاب های غذایی ناسالم سوق می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ربیعی، سمیرا، صداقت، فاطمه، و راست منش، سیدرضا. (1392). مقایسه الگوهای غذایی و میزان لذت جویی از غذا در بانوان چاق و غیرچاق. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، 13(1 (پیاپی 47))، 48-58. SID. https://sid.ir/paper/393680/fa

    Vancouver: کپی

    ربیعی سمیرا، صداقت فاطمه، راست منش سیدرضا. مقایسه الگوهای غذایی و میزان لذت جویی از غذا در بانوان چاق و غیرچاق. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل[Internet]. 1392؛13(1 (پیاپی 47)):48-58. Available from: https://sid.ir/paper/393680/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا ربیعی، فاطمه صداقت، و سیدرضا راست منش، “مقایسه الگوهای غذایی و میزان لذت جویی از غذا در بانوان چاق و غیرچاق،” مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اردبیل، vol. 13، no. 1 (پیاپی 47)، pp. 48–58، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button