مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جداسازی و شناسایی فلور باکتری های اسید لاکتیک (LAB) غالب از خمیر ترش سبوس جو دوسر و بررسی قابلیت ضد قارچی آنها

صفحات

 صفحه شروع 408 | صفحه پایان 424

چکیده

 زمینه و اهداف: گسترش فزاینده ی مصرف محصولات تخمیری صنعتی به جای فرآورده های سنّتی منجر به از دست رفتن بسیاری از باکتری های اسید لاکتیک خصوصاً نژادهای تولیدکننده ی ترکیبات زیست فعال می گردد. هدف از مطالعه ی حاضر جداسازی, شناسایی مولکولی و بررسی قابلیت ضد قارچی جدایه های لاکتیکی بر رشد Aspergillus niger بود. مواد و روش کار: پس از خرید سبوس جو دوسر از بازار شهرستان گرگان در سال 1398, تهیه ی خمیر ترش, جداسازی و شناسایی باکتری های غالب در آزمایشگاه میکروب شناسی, دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد. سپس فعالیت ضد قارچی جدایه های لاکتیکی و روماند آنها بر ضد A. niger بررسی گردید. در نهایت شناسایی ترکیبات روماند فاقد سلول جدایه ی لاکتیکی با کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی انجام شد. یافته ها: Lactobacillus brevis و Lactobacillus sakei به ترتیب با 25/30 و 47/18 درصد دارای بیشترین میزان بازدارندگی علیه A. niger بودند. همچنین حداقل غلظت بازدارندگی روماند L. brevis و L. sakei بر ضد A. niger 3 درصد بود, که مشخص شد تاثیر بیشتر روماند L. brevis, به واسطه ی حضور ترکیبات استری, فنلی و باربیتورات بود. نتیجه گیری: جدایه های لاکتیکی غالب خمیر ترش های سبوس جو دوسر و همچنین پالیده ی کشت آنها از قابلیت ضد قارچی مناسبی علیه A. niger برخوردار بودند, پس می توانند به عنوان کشت آغازگر یا کشت همراه در فرآوری محصولات تخمیری نظیر خمیر ترش با هدف کاهش فساد قارچی استفاده شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    معصوم شاهی، طاهره، احسانی، جلال، و ابراهیمی، مریم. (1399). جداسازی و شناسایی فلور باکتری های اسید لاکتیک (LAB) غالب از خمیر ترش سبوس جو دوسر و بررسی قابلیت ضد قارچی آنها. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 14(5 )، 408-424. SID. https://sid.ir/paper/394657/fa

    Vancouver: کپی

    معصوم شاهی طاهره، احسانی جلال، ابراهیمی مریم. جداسازی و شناسایی فلور باکتری های اسید لاکتیک (LAB) غالب از خمیر ترش سبوس جو دوسر و بررسی قابلیت ضد قارچی آنها. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1399؛14(5 ):408-424. Available from: https://sid.ir/paper/394657/fa

    IEEE: کپی

    طاهره معصوم شاهی، جلال احسانی، و مریم ابراهیمی، “جداسازی و شناسایی فلور باکتری های اسید لاکتیک (LAB) غالب از خمیر ترش سبوس جو دوسر و بررسی قابلیت ضد قارچی آنها،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 14، no. 5 ، pp. 408–424، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/394657/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button