مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

407
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش های کروماتوگرافی لایه نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397

صفحات

 صفحه شروع 1306 | صفحه پایان 1313

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه به منظور افزایش و یا بهتر نمودن ظاهر, ترکیب, طعم و ارزش غذایی به مواد غذایی ترکیباتی به نام افزودنی اضافه می شود. این مواد میتوانند باعث عوارض و اختلالات در بدن انسان شوند که رنگها نیز جز یکی از این دسته مواد هستند. هدف از این مطالعه تعیین میزان فراوانی رنگ های مصرفی در مواد غذایی زعفرانی شهر فسا در سال1397 با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و اسپکتروفتومتری است. مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مطالعات تجربی بوده که به روش مقطعی در سال 1397 در شهر فسا انجام شده است. تعداد 64 نمونه از ماده غذایی عرضه شده در رستوران ها نمونه برداری شد و پس از استخراج رنگ و تخلیص با استفاده از روش TLC و اسپکتروفتومتری, نوع رنگ مورد آنالیز قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار Excel مورد آنالیز توصیفی قرار گرفت. نتایج: از مجموع 64 نمونه موردبررسی به ترتیب 36 (2/56%) و 28 نمونه (8/43%) رنگ طبیعی خوراکی و رنگ مصنوعی بودند. از این میزان رنگ مصنوعی 1/57% از نوع رنگ مصنوعی غیر مجاز (16 نمونه) و 9/42% از نوع رنگ های مصنوعی مجاز خوراکی (12 نمونه) بود. همچنین 75% رنگ های طبیعی مورداستفاده از نوع زعفران بود. نتیجه گیری: با توجه به بالا بودن میزان مصرف رنگ های غیرخوراکی و خوراکی سنتتیک در مواد غذایی و تأثیرات سوء ناشی از آن ها بر سلامتی, ارتقاء سطح آگاهی تولید کنندگان و مصرف کنندگان از عوارض میزان مصرف و یا عدم مصرف این مواد ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسدی، سارا، صیادی، مهران، خلیقیان، سحر، هاشمی، سیما، و اله وردی، قادر. (1398). بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش های کروماتوگرافی لایه نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، 9(1 )، 1306-1313. SID. https://sid.ir/paper/395449/fa

    Vancouver: کپی

    اسدی سارا، صیادی مهران، خلیقیان سحر، هاشمی سیما، اله وردی قادر. بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش های کروماتوگرافی لایه نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397. مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)[Internet]. 1398؛9(1 ):1306-1313. Available from: https://sid.ir/paper/395449/fa

    IEEE: کپی

    سارا اسدی، مهران صیادی، سحر خلیقیان، سیما هاشمی، و قادر اله وردی، “بررسی میزان فراوانی رنگهای مصرفی در مواد غذایی زعفرانی عرضه شده در سطح رستورانهای شهر فسا با استفاده از روش های کروماتوگرافی لایه نازک و اسپکتروفتومتری در سال 1397،” مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا (Journal of Advanced Biomedical Sciences)، vol. 9، no. 1 ، pp. 1306–1313، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/395449/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button