مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

619
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ترکیبی سه گیاه کلپوره، فلفل سیاه و چای سبز بر باکتری های پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 124

چکیده

 زمینه و هدف: بیوفیلم های میکروبی علت 65 درصد از عفونت های انسانی و مقاومت آنتی بیوتیکی هستند. بنابراین یافتن راهی مناسب برای جلوگیری از عفونت ها و تشکیل بیوفیلم ضروری است. گیاهان دارویی, بهترین کاندید برای مهار مقاومت آنتی بیوتیکی به ویژه در فرم بیوفیلم هستند. در این پژوهش اثر ضدمیکروبی عصاره ترکیبی سه گیاه کلپوره, چای سبز و فلفل سیاه (T. C. P) (متانولی و اتانولی) بر 6 باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک به صورت منفرد و بیوفیلم بررسی شد. مواد و روش کار: فعالیت ضدمیکروبی عصاره ها بر فرم منفرد و بیوفیلم باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک, به کمک روش انتشار دیسک, ماکروبراث دایلوشن و میکروپلیت تیتر صورت گرفت. یافته ها: با توجه به آزمون انتشار دیسک (MBC و MIC), عصاره ها بر فرم منفرد باکتری ها اثر مهاری داشتند. با این حال عصاره اتانولی اثربخشی بیشتری نسبت به عصاره متانولی داشت. قابلیت عصاره ها در مهار تشکیل بیوفیلم, تخریب بیوفیلم تشکیل شده و جلوگیری از فعالیت متابولیک باکتری ها به طور مستقیم با غلظت ارتباط داشت. بیشترین اثر مهاری عصاره اتانولی ترکیبی T. C. P در تشکیل بیوفیلم, تخریب بیوفیلم تشکیل شده و مهار فعالیت متابولیک باکتری در بیوفیلم به ترتیب روی باکتری های S. aureus (98/13 درصد), S. aureus (96/3 درصد) و E. coli (81/16 درصد) مشاهده شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش, عصاره ترکیبی T. C. P را می توان به عنوان ترکیبی جایگزین با قابلیت مهار باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک در فرم منفرد و بیوفیلم استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    معصومی پور، فاطمه، حسن شاهیان، مهدی، ساسان، حسینعلی، و جعفری نسب، طیبه. (1398). بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ترکیبی سه گیاه کلپوره, فلفل سیاه و چای سبز بر باکتری های پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، 13(2 )، 114-124. SID. https://sid.ir/paper/398363/fa

    Vancouver: کپی

    معصومی پور فاطمه، حسن شاهیان مهدی، ساسان حسینعلی، جعفری نسب طیبه. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ترکیبی سه گیاه کلپوره, فلفل سیاه و چای سبز بر باکتری های پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک. مجله میکروب شناسی پزشکی ایران[Internet]. 1398؛13(2 ):114-124. Available from: https://sid.ir/paper/398363/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه معصومی پور، مهدی حسن شاهیان، حسینعلی ساسان، و طیبه جعفری نسب، “بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره ترکیبی سه گیاه کلپوره, فلفل سیاه و چای سبز بر باکتری های پاتوژن مقاوم به آنتی بیوتیک،” مجله میکروب شناسی پزشکی ایران، vol. 13، no. 2 ، pp. 114–124، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398363/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button