مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,005
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی زیستی کیفیت پروتیین «سویا» و «مخلوط آرد گندم و سویا» با روشهای نسبت خالص پروتیین (NPR)، نسبت خالص نسبی پروتیین (RNPR) و نسبت کارآیی پروتیین (PER)

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 15

چکیده

 سابقه و هدف: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل بیولوژیک و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین علت روشهای بیولوژیک, میکروبیولوژیک, شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین ها معرفی و بکار گرفته شده است. در بین روش های موجود, نسبت خالص پروتئین (NPR), نسبت خالص نسبی پروتئین (RNPR) و نسبت کارآیی پروتئین (PER) بعنوان روشهای مناسب برای تعیین کیفیت پروتئینها پیشنهاد شده است. این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت پروتئینی با روشهای فوق روی  دو نمونه محصول سویا در سال 1382 انجام گرفت. مواد وروشها: تحقیق با طراحی تجربی روی تعداد 32 موش صحرایی نر در سن 21 روز, از نژاد ویستار(wistar) درگروههای هشت پایی تحت چهار رژیم غذایی: مورد (سویا - مخلوط آرد گندم و سویا), مبنا (کازئین و متیونین, هریک حاوی 10 درصد پروتئین و پایه (بدون پروتئین) انجام شد. طول دوره مطالعه برای NPR, 14 روز بود. بمنظور محاسبه NPR, مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید. طول مدت مطالعه برای تعیین PER, 28 روز بود و مقدار پروتئین دریافتی و تغییر وزن حیوانات تعیین گردید. میزان NPR, RNPR و PER گروه "کازئین و متیونین" با "سویا" و "مخلوط آرد گندم و سویا" از طریق آماره t test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: شاخص NPR برای "پروتئین کازئین و متیونین" 4.37±0.48, و برای "سویا" (P<0.01) 3.65±0.35 و شاخص RNPR برابر 83 بود. شاخص NPR برای "مخلوط آرد گندم و سویا"(P<0.001) 2.7±0.3 و شاخص RNPR برابر 62.7 بود. شاخص PER برای "پروتئین کازئین و متیونین"3.04±0.24, "سویا" (P<0.001) 2.28±0.35 و شاخص PER "سویا" نسبت به "کازئین و متیونین" 75 درصد بود. شاخص PER برای "مخلوط آرد گندم و سویا" (P<0.001) 1.1±0.1 بود. نتیجه گیری: کیفیت پروتئین محصول "سویا" در مقایسه با "کازئین و متیونین" پایین است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، محسن، عاصمی، ذات اله، و ولایی، ناصر. (1384). ارزیابی زیستی کیفیت پروتیین «سویا» و «مخلوط آرد گندم و سویا» با روشهای نسبت خالص پروتیین (NPR), نسبت خالص نسبی پروتیین (RNPR) و نسبت کارآیی پروتیین (PER). فیض، 9(1 (پی در پی33))، 9-15. SID. https://sid.ir/paper/40517/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده محسن، عاصمی ذات اله، ولایی ناصر. ارزیابی زیستی کیفیت پروتیین «سویا» و «مخلوط آرد گندم و سویا» با روشهای نسبت خالص پروتیین (NPR), نسبت خالص نسبی پروتیین (RNPR) و نسبت کارآیی پروتیین (PER). فیض[Internet]. 1384؛9(1 (پی در پی33)):9-15. Available from: https://sid.ir/paper/40517/fa

    IEEE: کپی

    محسن تقی زاده، ذات اله عاصمی، و ناصر ولایی، “ارزیابی زیستی کیفیت پروتیین «سویا» و «مخلوط آرد گندم و سویا» با روشهای نسبت خالص پروتیین (NPR), نسبت خالص نسبی پروتیین (RNPR) و نسبت کارآیی پروتیین (PER)،” فیض، vol. 9، no. 1 (پی در پی33)، pp. 9–15، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا