مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,329
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا

صفحات

 صفحه شروع 20 | صفحه پایان 25

چکیده

 مقدمه: ارزیابی کیفیت پروتئین مواد غذایی به دلایل زیستی و اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به همین دلیل علت روش های بیولوژیک, میکروبیولوژیک, شیمیایی و تلفیقی برای تعیین کیفیت پروتئین ها معرفی و به کار گرفته شده است. در بین روش های موجود, نسبت خالص پروتئین (NPR), نسبت خالص نسبی پروتئین (RNPR), قابلیت حقیقی هضم پروتئین (TPD) و نسبت کارآیی پروتئین (PER) به عنوان روش های مناسب برای تعیین کیفیت پروتئین ها پیشنهاد شده است. با توجه به مصرف بالای فرآورده های غلات از جمله نان و ماکارونی (آرد گندم و سویا) به ویژه در خانوارهای کم درآمد, این مطالعه با هدف ارزیابی کیفیت پروتئینی با روش های فوق روی یک نمونه مخلوط آرد گندم و سویا در سال 1382 انجام گرفت.روش کار: تحقیق با طراحی تجربی روی تعداد 48 موش صحرایی نر در سن 21 روز, از نژاد ویستار تحت شش رژیم غذایی در هشت گروه شامل: 3 رژیم مورد (مخلوط آرد گندم + سویا), مبنا (کازئین + متیونین) و پایه (بدون پروتئین) برای مطالعه RNPR, PER (شرایط مطالعه PER مشابه RNPR است با این تفاوت که طول مدت مطالعه PER, 28 روز و همچنین فاقد رژیم بدون پروتئین می باشد) و 3 رژیم مورد, مبنا و پایه برای مطالعه TPD قرار داده شدند. طول دوره مطالعه برای NPR, 14 روز بود. به منظور محاسبه NPR, مقدار پروتئین دریافتی و افزایش وزن حیوانات تعیین گردید. طول دوره مطالعه برای TPD, 9 روز بود. به منظور محاسبه TPD, مقدار ازت دریافتی و ازت دفعی حیوانات تعیین شد برای تعیین PER, مقدار پروتئین دریافتی و تغییر وزن حیوانات تعیین گردید. میزان NPR, RNPR, TPD و PER گروه کازئین + متیونین با مخلوط آرد گندم + سویا از طریق آزمون تی مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: شاخص NPR برای پروتئین کازئین + متیونین 4.3±0.4, مخلوط آرد گندم + سویا (p<0.0001) 2.7±0.3 و شاخص PNPR برابر 64.1 بود. میانگین شاخص TPD برای پروتئین های کازئین + متیونین و مخلوط آرد گندم + سویا به ترتیب 93.4±2.2 و 82.7±5.3 بود. شاخص PER برای پروتئین کازئین + متیونین 3.04±0.2, مخلوط آرد گندم + سویا (p<0.0001) 1.15±0.12 بود.نتیجه گیری: کیفیت پروتئین محصول مخلوط آرد گندم + سویا در مقایسه با کازئین پایین است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، ذات اله، تقی زاده، محسن، و ولایی، ناصر. (1386). ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، 10(1)، 20-25. SID. https://sid.ir/paper/29405/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی ذات اله، تقی زاده محسن، ولایی ناصر. ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا. تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)[Internet]. 1386؛10(1):20-25. Available from: https://sid.ir/paper/29405/fa

    IEEE: کپی

    ذات اله عاصمی، محسن تقی زاده، و ناصر ولایی، “ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا،” تحقیقات نظام سلامت حکیم (حکیم)، vol. 10، no. 1، pp. 20–25، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/29405/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا