مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

596
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 سابقه و هدف: کیفیت خواب نقش مهمی در سلامتی جسمی و روان شناختی انسان دارد و می تواند تحت تاثیر دریافت های غذایی قرار گیرد. مطالعه مداخله ای حاضر, با هدف بررسی اثر مصرف دوغ بر بهبود کیفیت خواب در دانشجویان مبتلا به اختلال خواب انجام گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی شاهددار, در سال 1396, بر روی 40 نفر از دانشجویان ساکن در خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام گرفت. شرکت کنندگان مبتلا به اختلال خواب از طریق پرسشنامه اختلال خواب پیتزبورگ شناسایی و به مطالعه وارد شدند. سپس به صورت تصادفی, در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. به گروه مداخله 300 میلی لیتر دوغ (نوشیدنی سنتی تهیه شده با ماست), یک ساعت قبل از خواب, به مدت سه هفته, داده شد. افراد گروه کنترل نیز 300 میلی لیتر آب معدنی دریافت می نمودند. در انتهای مداخله پرسشنامه اختلال خواب مجددا برای تمامی شرکت کنندگان تکمیل گردید. یافته ها: در انتهای مداخله, در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل, کیفیت ذهنی خواب, مدت زمان و میزان بازدهی خواب به طور معنی داری افزایش یافت (به ترتیب 013/0 p=, 039/0p= و 015/0p=). همچنین اختلالات خواب و تاخیر در به خواب رفتن نیز به صورت معنی داری کاهش یافت (به ترتیب 001/0>p و 002/0p=). این روند تغییرات نشان دهنده اثر مداخله حاضر بر بهبود کلی علائم اختلالات خواب می باشد. نتیجه گیری: به نظر می رسد مصرف دوغ, در بهبود کیفیت خواب و کاهش اختلالات خواب نقش موثری دارد که می توان آن را به عنوان یک توصیه معمول برای دانشجویان مبتلا به اختلال خواب بکار برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رجبی جورشری، مهتاب، امینی، شیرین، و جعفری راد، سیما. (1398). اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 14(2 )، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/406159/fa

    Vancouver: کپی

    رجبی جورشری مهتاب، امینی شیرین، جعفری راد سیما. اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1398؛14(2 ):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/406159/fa

    IEEE: کپی

    مهتاب رجبی جورشری، شیرین امینی، و سیما جعفری راد، “اثر مصرف دوغ (نوشیدنی سنتی از ماست) بر کیفیت خواب دانشجویان دختر مبتلا به اختلال خواب: مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 14، no. 2 ، pp. 31–38، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406159/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button