مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,171
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

737
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان ترکیبات فنلی و اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو

صفحات

 صفحه شروع 525 | صفحه پایان 532

چکیده

 مقدمه: باکتری های پاتوژن منتقله از مواد غذایی از عوامل مسمومیت ها و عفونت های گوارشی می باشند. در سال های اخیر به استفاده از مواد طبیعی نظیر اسانس ها و عصاره ها به جای نگهدارنده های شیمیایی در صنعت غذا تاکید شده است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو بر روی باکتری های پاتوژن منتقله از مواد غذایی و همچنین تعیین میزان ترکیبات فنلی آن انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه تجربی, پس از جمع آوری مغز گردو, عصاره اتانولی تهیه و اثر ضدمیکروبی آن بصورت حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد باکتری (MIC:Minimum Inhibitory Concentration) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC: Minimum Bactericidal Concentration) با استفاده از روش میکرودایلوشن علیه باکتری های سالمونلا تایفی موریوم, شیگلا دیزانتری و لیستریا مونوسیتوژنز انجام شد, کلرامفنیکل (mg30) به عنوان ماده ضدمیکروبی مرجع بکار رفت. میزان ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی و فلاونولی کل به روش Colorimetry اندازه گیری شد.نتایج: نتایج نشان داد که مغز گردو دارای اثر ضدمیکروبی بر روی باکتری های مورد آزمایش بوده که میزان MIC بین 0.625 و 1.25 و MBC بین 1.2 mg/ml و 2.5 mg/ml بود. همچنین میزان فنول کل 365±14.17 mg/g معادل اسید گالیک, فلاونوئید کل 285±12.25 و فلاونول کل 132±1.63 mg/g معادل روتین بود.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره مغز گردو دارای اثر ضدمیکروبی بر روی سه باکتری مذکور بوده و می تواند به عنوان یک نگهدارنده مواد غذایی مطرح شود. علی رغم این مطلب, انجام تحقیقات بیشتر در مدل های غذایی, اثرات ضدباکتریایی آن را روشن تر خواهد کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شرافتی چالشتری، رضا، شرافتی چالشتری، فرهاد، رفیعیان کوپایی، محمود، و اشرفی، کوروش. (1390). تعیین میزان ترکیبات فنلی و اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 19(4 (پیاپی 79))، 525-532. SID. https://sid.ir/paper/407428/fa

    Vancouver: کپی

    شرافتی چالشتری رضا، شرافتی چالشتری فرهاد، رفیعیان کوپایی محمود، اشرفی کوروش. تعیین میزان ترکیبات فنلی و اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1390؛19(4 (پیاپی 79)):525-532. Available from: https://sid.ir/paper/407428/fa

    IEEE: کپی

    رضا شرافتی چالشتری، فرهاد شرافتی چالشتری، محمود رفیعیان کوپایی، و کوروش اشرفی، “تعیین میزان ترکیبات فنلی و اثر ضدمیکروبی عصاره اتانولی مغز گردو،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 19، no. 4 (پیاپی 79)، pp. 525–532، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button