مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

947
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

666
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 60

چکیده

 سابقه و هدف: پراکسید اولین ترکیبی است که بعد از اکسیداسیون چربیها و روغنها بوجود میآید. وقتی که میزان پراکسید به اندازهای معین رسید تغییرات مختلفی صورت میگیرد و مواد فراری که باعث ایجاد بو و طعم نامطلوب در چربی و روغن میگردند, ایجاد می شود. مقاله حاضر, گزارشی است که با بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیههای شهر کاشان در سال 1382-1383, طراحی شده و به اجرا در آمده است. مواد و روشها: تحقیق با طراحی توصیفی روی تعداد 57 نمونه بامیه و 36 نمونه زولبیا طی مدت 2 سال انجام گرفت. در این مطالعه ابتدا, وزن مشخصی از روغن نمونه ها با روش سوکسله استخراج, سپس مقدار پراکسید موجود در روغن با روش تیتراسیون (تیوسولفات سدیم 0.02 نرمال) اندازه گیری شد. محاسبه مقدار پراکسید, با ثبت حجم مصرفی تیوسولفات سدیم و استفاده از فرمول مربوطه صورت گرفت. نتایج با استفاده از آزمون t آنالیز آماری شدند. یافته ها: از مجموع 57 نمونه بامیه, 42 نمونه (73.7 درصد) قابل مصرف و 15 نمونه (26.3 درصد) غیرقابل مصرف بودند و از تعداد 36 نمونه زولبیا, 19 نمونه (52.8 درصد) قابل مصرف و 17 نمونه (47.2 درصد) غیرقابل مصرف بودند. بالاترین عدد پراکسید در نمونه های بامیه 38.8 و بالاترین عدد پراکسید در نمونه های زولبیا 65 میلی اکیوالان در کیلوگرم بود. نتیجه گیری: از نتایج مطالعه برمی آید که بیشتر نمونه های زولبیا و بامیه غیر قابل مصرف می باشند. با توجه به میزان بالای پراکسید در اکثریت نمونه ها و خطراتی که پراکسید بر سلامتی دارد, برنامه ریزی مداوم و ارایه راهکارهای کاربردی توسط سیاستگزاران و مسوولین بهداشتی شهرستان ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عاصمی، ذات اله، ضیاکاشانی، شیما، دولتی، محمدعلی، پیمانه عابدی محتسب، ترانه، حسینی، احمد، و یوسفی، حسین. (1384). بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382 . فیض، 9(4 (پی در پی 36))، 56-60. SID. https://sid.ir/paper/40794/fa

    Vancouver: کپی

    عاصمی ذات اله، ضیاکاشانی شیما، دولتی محمدعلی، پیمانه عابدی محتسب ترانه، حسینی احمد، یوسفی حسین. بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382 . فیض[Internet]. 1384؛9(4 (پی در پی 36)):56-60. Available from: https://sid.ir/paper/40794/fa

    IEEE: کپی

    ذات اله عاصمی، شیما ضیاکاشانی، محمدعلی دولتی، ترانه پیمانه عابدی محتسب، احمد حسینی، و حسین یوسفی، “بررسی میزان پراکسید موجود در زولبیا و بامیه های شهر کاشان در سال 1383-1382 ،” فیض، vol. 9، no. 4 (پی در پی 36)، pp. 56–60، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40794/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button