مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

608
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 42

چکیده

 سابقه و هدف: روشهای پزشکی ـ تغذیه ای در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 از بروز و پیشرفت عوارض جلوگیری می کند. این بررسی با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک مبتلایان به دیابت نوع 1 در شهرستان الیگودرز در خردادماه سال 1381 اجرا شد. مواد و روشها: این بررسی بعد از بیماریابی در مراکز بهداشتی در الیگودرز, به صورت نیمه تجربی خود ـ شاهدی (self-control) بر روی افراد شرکت کننده انجام گردید. تن سنجی, تکمیل پرسشنامه های مصرف مواد غذایی و ارزیابی دانش, نگرش و عملکرد یا KAP Knowledge, Attitude and Practic نمونه ها توسط کارشناس تغذیه و اندازه گیری فراسنجهای بیوشیمیایی با روشهای استاندارد, قبل و بعد از 3 ماه آموزش تغذیه انجام شد. از آزمونهای آماری t مزدوج و مک نمار برای مقایسه نتایج استفاده گردید. یافته ها: در 30 بیمار مورد بررسی قند خون ناشتا از 239.84±12.61 به 183.74±91.02 میلی گرم در دسیلیتر و مقدار کلسترل تام از 224.23±60.86 به 163.86±34.08 میلیگرم در دسی لیتر کاهش یافت (P<0.001). درصد هموگلوبین گلیکوزیله, کلسترول  LDLپلاسما و پروتیین ادرار 24 ساعته پس از آموزش به طور معنی داری کاهش یافتند (P<0.001). همچنین کراتینین سرم نیز کاهش نشان داد (P<0.001). پس از آموزش, مقدار کلسترل مصرفی در رژیم غذایی به طور معنی دار کاهش (P<0.01) مقدار فیبر غذایی, ویتامین C و فولات به طور معنی داری افزایش یافتند (P<0.001). میانگین نمره آگاهی و میانگین نمره عملکرد نیز به طور معنی داری افزایش یافتند(P<0.001) . نتیجه گیری: یافته های این مطالعه اهمیت آموزش تغذیه را برای کنترل متابولیک بهتر بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 روشن می سازد. به نظر می رسد با ایجاد یک مرکز دیابت در شهرستانهایی مانند الیگودرز بتوان بیماران را به طور مداوم تحت مراقبت و آموزش قرار داد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

رضایی، نادیا، طاهباز، فریده، کیمیاگر، سیدمسعود، و علوی مجد، حمید. (1384). بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز . فیض، 9(4 (پی در پی 36))، 36-42. SID. https://sid.ir/paper/40799/fa

Vancouver: کپی

رضایی نادیا، طاهباز فریده، کیمیاگر سیدمسعود، علوی مجد حمید. بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز . فیض[Internet]. 1384؛9(4 (پی در پی 36)):36-42. Available from: https://sid.ir/paper/40799/fa

IEEE: کپی

نادیا رضایی، فریده طاهباز، سیدمسعود کیمیاگر، و حمید علوی مجد، “بررسی تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز ،” فیض، vol. 9، no. 4 (پی در پی 36)، pp. 36–42، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40799/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button