Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کنترل و پیشگیری از کروناویروس جدید (کووید 19) با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در مواد غذایی: مقاله مروری

صفحات

 صفحه شروع 796 | صفحه پایان 805

چکیده

 توسعه صنعت و فناوری, تغییرات در کشاورزی, تجارت و مسافرت جهانی و سازگار شدن میکروب ها از عوامل مهم در وقوع بیماری های نوظهور به شمار می روند. در حال حاضر, جهان در سال 2020 با پاندمی حاصل از ویروسی نوظهور با عنوان کروناویروس جدید (کووید 19) مواجه شده که پس از گذشت حدود شش ماه باعث شد بیش از یک میلیون نفر در دنیا مبتلا و بیش از 500 هزار نفر فوت شوند. کروناویروس جدید در مبتلایان, باعث مشکلات تنفسی با شدت های مختلف و در موارد شدید منجر به مرگ می شود. اولین بار, میزبان انتقال دهنده کروناویروس جدید, خفاش و غذای تهیه شده از این حیوان در کشور چین گزارش گردید. شناسایی مسیر انتقال اولیه ی کروناویروس جدید جهت جلوگیری از وقوع و گسترش شیوع همه گیری ناشی از آن ضرورت دارد. اگرچه تاکنون گزارشی مبنی بر انتقال کروناویروس جدید از طریق مصرف مواد غذایی منتشر نشده است اما با فرض بروز و شیوع این ویروس به دلیل آلودگی مواد غذایی, رعایت اصول بهداشتی و ایمنی اهمیت می یابد. باتوجه به حضور و تکثیر کروناویروس جدید در دستگاه گوارش و تشکیل آیروسل این میکروارگانیسم در مدفوع و امکان انتقال مجدد آن به افراد از منابع مختلف محیطی, در حال حاضر مهمترین اولویت خارج کردن ویروس از محیط های غذایی است. همچنین بروزرسانی روش های ضدعفونی کردن سطوح بویژه نقاط با تماس بالا با دست و توجه به بهداشت شخصی از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو آموزش به کارکنان در خصوص نحوه برخورد با کروناویروس جدید و ارتقای دستورالعمل های بهداشتی, رعایت فاصله و شست وشوی دست ها در محیط های مختلف مرتبط با غذا توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسفندیاری، زهرا، امانی، فاطمه، پورحسین، معراج، و حسینی، هدایت. (1399). کنترل و پیشگیری از کروناویروس جدید (کووید 19) با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در مواد غذایی: مقاله مروری. مجله دانشکده پزشکی، 78(12 )، 796-805. SID. https://sid.ir/paper/409569/fa

    Vancouver: کپی

    اسفندیاری زهرا، امانی فاطمه، پورحسین معراج، حسینی هدایت. کنترل و پیشگیری از کروناویروس جدید (کووید 19) با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در مواد غذایی: مقاله مروری. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1399؛78(12 ):796-805. Available from: https://sid.ir/paper/409569/fa

    IEEE: کپی

    زهرا اسفندیاری، فاطمه امانی، معراج پورحسین، و هدایت حسینی، “کنترل و پیشگیری از کروناویروس جدید (کووید 19) با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در مواد غذایی: مقاله مروری،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 78، no. 12 ، pp. 796–805، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409569/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا