مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,034
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

525
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضدباکتریایی بره موم (Propolis) کندوی عسل بر گونه های بیماریزای نوکاردیا

صفحات

 صفحه شروع 42 | صفحه پایان 48

چکیده

 فرآورده های کندوی زنبور عسل صرف نظر از استفاده های غذایی, از دیرباز جهت تسکین و درمان بسیاری از دردها, زخمها و بیماریها مورد استفاده بشر قرار گرفته است. از مفیدترین فرآورده های کندو, بره موم می باشد که یک ماده رزینی است و توسط زنبوران کارگر از شهد و گرده گل تهیه می شود. با توجه به اطلاعات موجود از خواص ضد میکروبی بره موم که به نظر میرسد مربوط به حضور فلاونوئیدها و استرهای اسیدکافئیک این ماده باشد, مطالعه حاضر پایه ریزی گردید. نظر به اینکه کنترل و معالجه بیماریهای عفونی توسط آنتی بیوتیکها صورت می گیرد و در این روند مصرف داروهای شیمیایی صرف نظر از آثار دیررس و نامطلوبشان, مقاومت میکروبی روز افزون به همراه دارد, لذا در این مطالعه اثرات ضد میکروبی فاز اتانلی بره موم به عنوان یک ماده طبیعی بر علیه گروهی از باکتریهای بیماری زا مورد بررسی قرار گرفت. دراین تحقیق اثر مهارکنندگی بره موم بر علیه 13 سوش نوکاردیا استروئیدس و برازیلینسس به عنوان باکتری های اصلی و 12 سوش استافیلوکوکوس اورئوس, اشریشیاکلی, آنتروباکتر کلوآکه, سودموناس آئروژینوزا, شیگلافلکسنری و کلبسیلانومونیه به عنوان باکتری های انتخابی جهت مقایسه مورد بررسی قرار گرفت. روشهای میکروبیولوژی استفاده شده از انتشار در آگار شامل قطره پلیت و دیسک پلیت بود. پس از تهیه 7 غلظت متانلی مختلف از بره موم و اضافه نمودن آنها به کشت خالص باکتریها, با اندازه گیری قطر هاله ی عدم رشد در اطراف کلنی باکتری, میزان مهارکنندگی بره موم بدست آمد. نتایج بدست آمده نشان داد که گونه های نوکاردیا نسبت به عصاره الکلی بره موم با غلظت های مختلف, حساسیت مشابهی دارند. ضمن اینکه عصاره بره موم بر تمامی باکتریهای مورد مطالعه اثر مهارکنندگی کم و بیش متفاوتی نشان دادند. قطر هاله ی عدم رشد ایجاد شده در آنتی بیوتیک استاندارد مؤثر بر نوکاردیا (آمیکاسین 50 میلی گرم در میلی لیتر) معادل قطر هاله تشکیل شده در بره موم 5 درصد بوده است و اینکه بره موم حدود 80 درصد آمیکاسین قدرت ضدباکتری دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اشراقی، سیدسعید، و والافر، شیرین. (1382). بررسی اثرات ضدباکتریایی بره موم (Propolis) کندوی عسل بر گونه های بیماریزای نوکاردیا. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 11(2)، 42-48. SID. https://sid.ir/paper/417621/fa

    Vancouver: کپی

    اشراقی سیدسعید، والافر شیرین. بررسی اثرات ضدباکتریایی بره موم (Propolis) کندوی عسل بر گونه های بیماریزای نوکاردیا. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1382؛11(2):42-48. Available from: https://sid.ir/paper/417621/fa

    IEEE: کپی

    سیدسعید اشراقی، و شیرین والافر، “بررسی اثرات ضدباکتریایی بره موم (Propolis) کندوی عسل بر گونه های بیماریزای نوکاردیا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 11، no. 2، pp. 42–48، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417621/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button