مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

5,367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

194
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat)

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 57

چکیده

 دیابت قندی بیماری مزمن, مادام العمر و از شایعترین بیماریهای غدد درون ریز است که در بیشتر موارد به علت کاهش ترشح انسولین توسط سلولهای بتای جزایر لانگرهانس ایجاد میشود. از یک سو مشکلات تهیه انسولین و سایر داروهای کاهش دهنده ی قند خون از کشورهای خارجی و از سوی دیگر مشکلات و عوارض مصرف و تزریق چنین داروهایی, توجه محققین مختلف را به سوی استفاده از داروهای گیاهی برای کاهش عوارض دیابت قندی جلب کرده است. این مطالعه از نوع تحلیلی و به روش تجربی انجام گرفت به همین منظور دو گروه از موشهای سفید آزمایشگاهی بزرگ را انتخاب نموده و به گروه تجربی, جوشانده 10 درصد برگ فندق دادیم و سپس در روز صفر, سوم, هفتم, و پانزدهم قند خون گروه شاهد و مورد آزمایش را با اتوآنالیزور RA-1000 اندازه گیری نمودیم. عصاره 10 درصد جوشانده برگ فندق به صورت خوراکی واجدا اثر هیپوگلیسمیک در رتهای نرمال میباشد و در روزهای سوم و هفتم درگروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری باعث کاهش قند خون در رتها میشود (P<0.001). با توجه به اینکه عصاره برگ فندق شیرین و خوردن آن خیلی راحت میباشد برعکس بیشتر عصاره های گیاهان دیگر مثل برگ گردو, گزنه, روناس, کلپوره و سیر که اثر هیپوگلیسمیک داشته و تلخ مزه میباشند. پیشنهاد میکنیم که اثر جوشانده برگ فندق در موشهای سفید آزمایشگاهی دیابتی هم امتحان شود و با استفاده از متدهای پیشرفته جداسازی و شناسایی جهت شناختن ماده مؤثر برگ فندق که واجد اثر هیپوگلیسمیک میباشد انجام گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قریشیان، سیدمحمود، و نواب پور، احمد. (1382). بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat). مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 11(1)، 53-57. SID. https://sid.ir/paper/419033/fa

    Vancouver: کپی

    قریشیان سیدمحمود، نواب پور احمد. بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat). مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1382؛11(1):53-57. Available from: https://sid.ir/paper/419033/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمود قریشیان، و احمد نواب پور، “بررسی اثر برگ فندق در پایین آمدن قند خون در موش سفید بزرگ آزمایشگاهی (Rat)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 11، no. 1، pp. 53–57، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419033/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button