مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

733
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دوزهای مختلف نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در موش سفید آزمایشگاهی نر

صفحات

 صفحه شروع 251 | صفحه پایان 257

چکیده

 سابقه ﻭﻫﺪﻑ: مغز قادر به تولید سلول های عصبی جدید از طریق نوروژنز در دوران پس از بلوغ است واین فرآیند را می توان همراه با برخی تغییرات در رژیم غذایی و شیوه زندگی بهبود بخشید. دو منطقه خاص در مغز, شواهد نوروژنز پس از بلوغ را نشان می دهند: هیپوکامپ و سابونتریکولار. کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد می نماید, یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است.. نسترن وحشی گیاهی چند ساله از خانواده Rosaceae است. خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات فنولی موجود در میوه نسترن کوهی می توانند رادیکال های اکسیژن را در سیستم های سلولی و غیر سلولی مهار نمایند, این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ انجام شد.مواد و ﺭﻭﺵﺑﺮﺭﺳﻲ: در این تحقیق تجربی ابتدا از میوه گیاه نسترن کوهی با کد هرباریوم 9737 توسط روش سوکسله عصاره آبی تهیه شد. این مطالعه تجربی روی 24 راس موش سوری نر بالغ انجام شد. موش ها بطور تصادفی به 4 گروه شش تایی کنترل, تیمار با عصاره دوز 25, 50, 75 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. در گروه های تیمار عصاره به روش داخل صفاقی (IP) به مدت 21 روز به طور پیوسته با فاصله زمانی 24 ساعت تزریق شد و به گروه شاهد نیز نرمال سالین تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جمجه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ آبی تولوئیدین و اریتروزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور, دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد.یافته ها: در گروه های تیمار شده با عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم در تمام مناطق هیپوکامپ دانسیته نورونی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.به طوری که دانسیته نورونی در منطقه CA1 در گروه های کنترل, تیمار 25, 50, 75 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب 55, 80, 67 و 58, در 65 CA2, 89, 75 و 72 و در76 CA3 , 95, 89 و 81 تعیین شد.نتیجه گیری: به نظرمی رسد که عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش دانسیته نورون های هیپوکامپ موش آزمایشگاهی میگردد که احتمالا به علت داشتن ویتامین C, ترکیبات پلی فنولی و فلاونوئیدهای موجود در این عصاره باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    امین طاهری، نسترن، طهرانی پور، مریم، و ظفربالانژاد، سعیده. (1396). بررسی اثر دوزهای مختلف نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در موش سفید آزمایشگاهی نر. پژوهش در پزشکی، 41(4 )، 251-257. SID. https://sid.ir/paper/41936/fa

    Vancouver: کپی

    امین طاهری نسترن، طهرانی پور مریم، ظفربالانژاد سعیده. بررسی اثر دوزهای مختلف نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در موش سفید آزمایشگاهی نر. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1396؛41(4 ):251-257. Available from: https://sid.ir/paper/41936/fa

    IEEE: کپی

    نسترن امین طاهری، مریم طهرانی پور، و سعیده ظفربالانژاد، “بررسی اثر دوزهای مختلف نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در موش سفید آزمایشگاهی نر،” پژوهش در پزشکی، vol. 41، no. 4 ، pp. 251–257، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button