مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

860
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

178
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ویتامین A بر زیست - فراهمی آهن نان لواش در سلولهای Caco-2

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 39

چکیده

 زمینه و اهداف: فقر آهن و کمبود دریافت ویتامین A شایعترین مشکلات تغذیه ای در دنیا و کشور ما محسوب می شوند. تداخل ویتامین A با آهن به اثبات رسیده است, ولی مکانیسم دقیق این تداخل مشخص نیست. یکی از محل های احتمالی تداخل ویتامین A با آهن می تواند در مرحله جذب آن باشد. با عنایت به این موضوع و با توجه به اینکه در کشور ما تاکنون مطالعه ای جهت بررسی زیست - فراهمی عناصر از جمله آهن انجام نگرفته است, لذا مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان زیست - فراهمی آهن نان لواش و اثر ویتامین A بر آن انجام گرفت.روش بررسی: مطالعه در شرایط آزمایشگاهی, تجربی با استفاده از سلولهای Caco-2 و با هضم نمونه نان تحت شرایط مشابه دستگاه گوارش - هضم معدی و هضم روده ای - انجام گرفت. سلولها تحت شرایط استاندارد در روی غشاهای کلاژن دار ما بین دو اتاقک حفره های پلیت های 6 حفره ای کشت شدند. بعد از یکپارچگی کامل سلولی, درصد جذب آهن نمونه نان هضم شده با ویتامین 1000-A میکروگرم درصد گرم و نمونه نان بدون ویتامین A, با استفاده از کلرید آهن (III) نشان دار اندازه گیری شد. زیست- فراهمی آهن بصورت درصدی از آهن نشان دار اولیه که توسط سلولها برداشت شده و به محیط تحتانی انتقال یافته اند, تعریف شد.یافته ها: میانگین و انحراف معیار درصد جذب آهن در نمونه نان فاقد ویتامین (n=23)A و نمونه نان حاوی ویتامین (n=22)A به ترتیب: 2.73± 1.71 و 6.62± 3.2 درصد بود (p<0.001). با 95 درصد اطمینان حدود درصد جذب آهن نان بدون ویتامین A, 1.99-3.47 و با ویتامین A, 5.2-8.04 درصد بود. ویتامین A بصورت معنی دار باعث افزایش جذب آهن غیر Hem در نان تا حد 2.4 برابر می شد.نتیجه گیری: زیست - فراهمی آهن موجود در نان لواش در سلولهای Caco-2 پایین است ولی با افزایش ویتامین A زیاد می شود. تشابه نتایج مدل Caco-2 با یافته های مطالعات انجام گرفته در شرایط بدن حاکی از آن است که این سلولها مدلی مناسب جهت مطالعات مختلف تغذیه ای می تواند باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پورقاسم گرگری، بهرام، محبوب، سلطانعلی، رضویه، سیدولی، نیک نفس، بهروز، و کوشاور، حسین. (1384). اثر ویتامین A بر زیست - فراهمی آهن نان لواش در سلولهای Caco-2 . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، 27(3)، 35-39. SID. https://sid.ir/paper/419748/fa

    Vancouver: کپی

    پورقاسم گرگری بهرام، محبوب سلطانعلی، رضویه سیدولی، نیک نفس بهروز، کوشاور حسین. اثر ویتامین A بر زیست - فراهمی آهن نان لواش در سلولهای Caco-2 . مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز[Internet]. 1384؛27(3):35-39. Available from: https://sid.ir/paper/419748/fa

    IEEE: کپی

    بهرام پورقاسم گرگری، سلطانعلی محبوب، سیدولی رضویه، بهروز نیک نفس، و حسین کوشاور، “اثر ویتامین A بر زیست - فراهمی آهن نان لواش در سلولهای Caco-2 ،” مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، vol. 27، no. 3، pp. 35–39، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419748/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button