مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

782
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کم گزارش دهی در مطالعه های تغذیه ای

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 144

چکیده

 زمینه: کم گزارش دهی به عنوان مشکل مهم مطالعه های تغذیهای در دهه گذشته شناخته شده است. تاکنون تنها یک مطالعه در ایران در مورد کم گزارش دهی وجود داشته است.هـدف: مطالعه با هدف بررسی مطالعه های تغذیه ای که در آنها به کم گزارش دهی توجه شده است, انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مروری منظم (سیستماتیک), مقاله های مربوط به Underreporting, Nutritional survey, Energy Intake, BMI و Validity  از سال 1966 تا 2001 از طریق مدلاین اخذ و مطالعه های عمده در مورد کم گزارشدهی بررسی شدند.یافته ها: این مطالعه نشان داد که تمام افرادی که با روش های متداول بررسی مصرف و ثبت اطلاعات تغذیه ای مورد مطالعه قرار میگیرند, میزان دریافت انرژی و مواد غذایی خود را به طور صحیح گزارش نمیکنند. در اکثر مطالعه های اپیدمیولوژیک, برای تعیین کم گزارشدهی از نسبت انرژی دریافتی گزارش شده به میزان متابولیسم پایه (EI/BMR) استفاده میشود و میزان کمتر از 27/1 برابر متابولیسم پایه را دلیل کم گزارشدهی بیشتر میدانند. شیوع پدیده کم گزارش دهی در اکثر مطالعه ها بین 20 تا 30 درصد و در زنان بیشتر از مردان است. کم گزارش دهی با افزایش سن, چاقی, پایین بودن سطح تحصیلات, سطح اجتماعی, اقتصادی و سیگار کشیدن افزایش مییابد. تنها تحقیق انجام شده در ایران, مطالعه قند و لیپید تهران بود که بررسی مصرف 1450 نفرنشان داد %6/32 زنان و% 7/14 مردان20 تا 50 ساله و % 3/40 زنان و %1/17 مردان بالای 50 سال کم گزارشدهی دارند.نتیجه گیری: این بررسی اهمیت توجه به پدیده کم گزارشدهی را در مطالعه های تغذیه ای خاطر نشان میسازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، نعمتی، کامبیز، کلانتری، ناصر، و عزیزی، فریدون. (1382). ‌کم ‌گزارش‌ دهی در مطالعه های تغذیه ‌ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 7(2 (پیاپی 26))، 135-144. SID. https://sid.ir/paper/427453/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، نعمتی کامبیز، کلانتری ناصر، عزیزی فریدون. ‌کم ‌گزارش‌ دهی در مطالعه های تغذیه ‌ای. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1382؛7(2 (پیاپی 26)):135-144. Available from: https://sid.ir/paper/427453/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، کامبیز نعمتی، ناصر کلانتری، و فریدون عزیزی، “‌کم ‌گزارش‌ دهی در مطالعه های تغذیه ‌ای،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 7، no. 2 (پیاپی 26)، pp. 135–144، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427453/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button