مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,020
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت مواد مغذی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 289

چکیده

 سابقه و هدف: کم گزارش دهی انرژی دریافتی یکی از معضلات عمده تحقیقات اپیدمیولوژیک تغذیه ای است. هدف این مطالعه تعیین تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت مواد مغذی است. مواد و روشها: ارزیابی دریافتهای غذایی با استفاده از یاد آمد 24 ساعته خوراک برای دو روز توسط پرسشگران مجرب در 901 فرد بالای 16 سال که بطور تصادفی جهت ارزیابی دریافتهای غذایی انتخاب شده بودند, صورت گرفت. میزان متابولیسم پایه با استفاده از سن, جنس و وزن تعیین شد و نسبت انرژی دریافتی به میزان متابولیسم پایه کمتر از 1.35 به عنوان کم گزارش دهی و 2.39-1.35 به عنوان گزارش دهی طبیعی تعریف شد. جهت تعدیل اثر انرژی از روش residual استفاده شد. یافته ها: میزان شیوع کم گزارش دهی در کل افراد 31% بود که در زنان شایع تر از مردان بود 40%)  در مقابل 19%, (p<0.01. میانگین سنی زنان کم گزارش ده بیشتر از زنان طبیعی بود (14±35 در مقابل 13±32 سال, (P<0.05 اما این تفاوت در مردان مشاهده نشد. میزان دریافت مطلق درشت مغذیها و ریز مغذیها ( به استثنای B2 در زنان و B6 و روی در هر دو جنس) در افراد کم گزارش ده پایینتر از افراد با گزارش دهی طبیعی بود اما پس از تعدیل اثر انرژی دریافتی تفاوت معنی داری بین دو گروه در مردان و زنان دیده نشد.نتیجه گیری و توصیه ها: یافته ها حاکی از تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت برخی مواد مغذی است. لذا توصیه می شود در مطالعاتی که به دنبال یافتن ارتباط یک ماده مغذی با بیماریهای مزمن هستند اثر انرژی تعدیل شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، اسماعیل زاده، احمد، نراقی، بهارک، و عزیزی، فریدون. (1382). تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت مواد مغذی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهش در پزشکی، 27(4)، 283-289. SID. https://sid.ir/paper/41961/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، اسماعیل زاده احمد، نراقی بهارک، عزیزی فریدون. تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت مواد مغذی: مطالعه قند و لیپید تهران. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1382؛27(4):283-289. Available from: https://sid.ir/paper/41961/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، احمد اسماعیل زاده، بهارک نراقی، و فریدون عزیزی، “تاثیر کم گزارش دهی انرژی دریافتی بر برآورد دریافت مواد مغذی: مطالعه قند و لیپید تهران،” پژوهش در پزشکی، vol. 27، no. 4، pp. 283–289، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/41961/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button