مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

888
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین اعتبار گزارش دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 74

چکیده

 سابقه و هدف: خطای گزارش دهی انرژی دریافتی در ابزارهای ارزیابی تغذیه ای وجود دارد. لذا باید دریافت انرژی این ابزارها اعتبارسنجی شود. در این مطالعه گزارش دهی نادرست انرژی دریافتی را از طریق فرمول گلدبرگ (EI/RMR) شناسایی شده و سپس الگوی غذایی همه افراد شرکت کننده در مطالعه با گزارش دهندگان طبیعی مقایسه شد. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی 187 زن سالم 18 تا 45 ساله انجام گرفت. نسبت EI/RMR که از انرژی دریافتی تقسیم بر متابولیسم پایه اندازه گیری شده با روش کالریمتری غیر مستقیم محاسبه شد, به عنوان شاخص گزارش دهی درست انرژی استفاده شد. به طوریکه 34/1≥EI/RMR به عنوان کم گزارش دهی و 4/2≤EI/RMR به عنوان بیش گزارش دهی شناخته شد. اطلاعات رژیمی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 125 آیتمی تعیین شد و سپس کلیه اقلام غذایی به 39 گروه تقسیم بندی شد. اطلاعات سبک زندگی و تن سنجی از طریق پرسشنامه  جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آنالیز خوشه ای (Cluster analysis) و آنالیز واریانس یک  طرفه (ANOVA) انجام شد. یافته ها : کم گزارش دهندگان (66=n) نسبت به گزارش دهندگان صحیح (107=n), وزن بیشتر و سن بالاتر داشتند. کم گزارش دهندگان, بیشتر گروه های غذایی را کمتر مصرف می کردند. سه الگوی غذایی برای همه گزارش دهندگان شناسایی شد که بر اساس بیشترین گروه های مصرفی, الگوی غذایی سالم, ناسالم و مخلوط نامگذاری شدند. دو الگوی غذایی برای گزارش دهندگان صحیح انرژی شناسایی شد: الگوی سالم و الگوی ناسالم. نسبت کم گزارش دهی در خوشه سالم 9/16% , در خوشه ناسالم4/49% و در خوشه متعادل 7/34% بود (P<0.01). نتیجه گیری: الگوی غذایی گزارش دهندگان طبیعی با الگوی غذایی همه افراد, متفاوت بود و همبستگی میان نمایه های تن سنجی و دریافت انرژی در افراد گزارش دهنده طبیعی بهتر شد. افراد ممکن است گزارش صحیحی از دریافت خود اعلام نکنند. از این رو, پیش از تصمیم گیری درباره کفایت رژیم  باید این نکته در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رشیدخانی، بهرام، شانشین، محبوبه، رضانیستانی، تیرنگ، و هوشیارراد، آناهیتا. (1388). تعیین اعتبار گزارش دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 4(3 (پی در پی 14))، 63-74. SID. https://sid.ir/paper/121463/fa

    Vancouver: کپی

    رشیدخانی بهرام، شانشین محبوبه، رضانیستانی تیرنگ، هوشیارراد آناهیتا. تعیین اعتبار گزارش دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1388؛4(3 (پی در پی 14)):63-74. Available from: https://sid.ir/paper/121463/fa

    IEEE: کپی

    بهرام رشیدخانی، محبوبه شانشین، تیرنگ رضانیستانی، و آناهیتا هوشیارراد، “تعیین اعتبار گزارش دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 4، no. 3 (پی در پی 14)، pp. 63–74، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121463/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button