مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,915
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربردها و آنالیز روغن جگر کوسه ماهیان خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 4 | صفحه پایان 4

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در تحقیق حاضر، میزان رطوبت موجود در ماهیچه و کبد 12 نمونه از کوسه ماهیان خلیج فارس اندازه گیری شد. همچنین روغن موجود در بافت های یاد شده به کمک حلال متانول و کلروفرم و به روشBligh & Dyer استخراج گردید. شناسایی نوع و میزان اسیدهای چرب موجود در روغن های استخراج شده با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی صورت گرفت. نتایج آزمایش نشان می دهد که میزان رطوبت موجود در ماهیچه و کبد نمونه ها به ترتیب 70.8 - 60.6 % و 48.7 - 23% است. همچنین میزان روغن موجود در کبد و ماهیچه نمونه ها به ترتیب بین 3.2 تا 64.6% و 0.7 تا 2.1% می باشد. میزان اسیدهای چرب 3-ώ موجود در کبد و ماهیچه کوسه ماهیان به ترتیب بین32.75 - 0.59% و 34.80 - 3.53%می باشد. ملاحظه می شود که نوع و میزان چربی موجود در کبد کوسه ماهیان بسیار متغیر است که این امر بستگی به نوع، جنسیت، سن، وزن کبد، محل صید و نوع تغذیه جانور دارد. همچنین با بررسی نتایج آزمایش ملاحظه می شود که میزان اسیدهای چرب موجود در روغن کبد کوسه ماهیان خلیج فارس بسیار زیاد و قابل مقایسه با نمونه های روغن دریایی استحصالی در نقاط دیگر دنیا است. تنها در یک مورد (نمونه شماره 8) استثنا مشاهده شد که میزان اسیدهای چرب موجود در روغن کبد آن بسیار پایین (0.95%) است که می تواند به دلایلی مانند سن، جنس و شرط مهاجرت باشد. روغن کبد کوسه ماهیان پس از مخلوط شدن تحت عملیات بوگیری با بخار آب در شرایط 200-240°C و فشار کمتر از mm Hg 5 در مدت زمان 45 دقیقه قرار گرفت. میزان اسیدهای چرب 3-ω پس از پایان فرآیند بوگیری به21.12% بالغ گردید. همچنین مقادیر ویتامین D,A در مخلوط روغن بوگیری شده به ترتیب برابر IU/g 6853 و IU/g 95 به دست آمد. مقادیر یاد شده که در محدوده تعیین شده در کتب مرجع دارویی (فارماکوپه) قرار دارد، نشان میدهد که این ماده پتانسیل مناسبی جهت جایگزینی روغن های وارداتی را داراست که هم اکنون در کارخانجات داروسازی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذین، رضا، صنعتی، علی محمد، و محمدی باغ ملایی، محمدمهدی. (1380). کاربردها و آنالیز روغن جگر کوسه ماهیان خلیج فارس. طب جنوب، 4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا)، 4-4. SID. https://sid.ir/paper/432253/fa

    Vancouver: کپی

    آذین رضا، صنعتی علی محمد، محمدی باغ ملایی محمدمهدی. کاربردها و آنالیز روغن جگر کوسه ماهیان خلیج فارس. طب جنوب[Internet]. 1380؛4(ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا):4-4. Available from: https://sid.ir/paper/432253/fa

    IEEE: کپی

    رضا آذین، علی محمد صنعتی، و محمدمهدی محمدی باغ ملایی، “کاربردها و آنالیز روغن جگر کوسه ماهیان خلیج فارس،” طب جنوب، vol. 4، no. ویژه نامه کنگره سراسری طب و دریا، pp. 4–4، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/432253/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button