Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

704
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

252
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی نیشابور

صفحات

 صفحه شروع 226 | صفحه پایان 232

چکیده

 مقدمه: امروزه شیوع چاقی در کودکان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سرعت رو به افزایش است و عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند که لازم است در هر جمعیتی به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرند. مطالعه حاضــر با هــدف بررسی ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر نیشابور در زمستان 1384 به انجام رسید.روش کار: این مطالعــه مورد شاهدی و مقطعی بر 1471 دانش آموز دبستانی شهر نیشابور در سال 1384 انجام شد, موارد به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شــده بودند. قد و وزن کلیه دانش آموزان اندازه گیری و نمایه توده بدن محاسبه شد. 114 دانش آموز چاق (گروه مورد که اندکس توده بدنی آنها بزرگتر از صدک 95 معیار حسینی و همکاران بود, n=114) و به همان تعداد دانش آموز غیر چاق (گروه شاهد که BMI آنها بین صدک 15 تا 85 همان استاندارد بود n=102) انتخـاب شدند. جهت تعیین عوامل غذایی مرتبط با چاقی دو پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی و 24 ساعت یادآمد خوراک تکمیـل شد. اطلاعات حاصل شده با استفاده از روش آماری SPSS تجزیه و تحلیل شده و از روش های کای اسکوئر و تی تست هم استفاده شد.نتایج: نتایج نشان داد که میانگین انرژی دریافتی روزانه در گروه مورد (2413.1±542.2 کیلوکالری) به طـور معنی داری بیشتر از گروه شاهد (1762.1±411.7 کیلوکالری) بود (P<0.001). میزان انرژی دریافتی حاصل از هر یک از درشت مغذیها نیز در دو گروه متفاوت بود (P<0.001). همچنین دو گروه از نظر مصرف نوشابه, چیپس, پفک, شکلات, آبمیوه طبیعی و غذاهای آماده تفاوت معنی دار داشتند (P<0.001).نتیجه گیری: ارایه برنامه های آموزش تغذیه در سطح خانوار به منظور کنترل شیوع چاقی در کودکان ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بایگی، فرشته، درستی مطلق، احمدرضا، اشراقیان، محمدرضا، و حقیقیان رودسری، آرزو. (1388). ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی نیشابور . مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، 52(4)، 226-232. SID. https://sid.ir/paper/439949/fa

    Vancouver: کپی

    بایگی فرشته، درستی مطلق احمدرضا، اشراقیان محمدرضا، حقیقیان رودسری آرزو. ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی نیشابور . مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد[Internet]. 1388؛52(4):226-232. Available from: https://sid.ir/paper/439949/fa

    IEEE: کپی

    فرشته بایگی، احمدرضا درستی مطلق، محمدرضا اشراقیان، و آرزو حقیقیان رودسری، “ارتباط عوامل غذایی با چاقی در دانش آموزان دبستانی نیشابور ،” مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، vol. 52، no. 4، pp. 226–232، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/439949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا