Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

49,365
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

537
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 6

چکیده

 زمینه و هدف: حاملگی طولانی مدت عامل مهمی در مرگ و میر حول و حوش زایمان به شمار می رود که مکانیسم آن به طور کامل روشن نشده است. در حال حاضر روشهای مختلفی جهت القای زایمان به منظور پیشگیری از طولانی شدن حاملگی مورد استفاده قرار گرفته است. از جمله این روش ها می توان به روشهای دارویی, مکانیکی, جراحی و روشهای جایگزینی اشاره نمود. تاکنون روشی که صد در صد فاقد عوارض جنینی و مادری باشد گزارش نشده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان ایران در ایرانشهر انجام گرفت.روش بررسی: مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی بر روی 30 خانم باردار با سن حاملگی بیشتر یا مساوی 41 هفته کامل, حاملگی 5-2, فاقد انقباضات رحمی, نمره بیشاب 4 یا کمتر قبل از مداخله, حاملگی تک قلو و فاقد مشکلات مامایی و طبی انجام گردید. در گروه تجربی 60 میلی لیتر روغن کرچک به همراه با میوه میل نمودند و در گروه شاهد هیچ مداخله ای انجام نشد. واحدهای پژوهش در هر دو گروه به مدت 24 ساعت پس از مطالعه پیگیری می شدند و به آنها توصیه شد طی این مت از انجام تنقیه, مقاربت, مصرف مسهل, داروی گیاهی, شیمیایی یا روشهای سنتی جهت شروع درد زایمان پرهیز نمایند. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمونهای کای دو, فیشر Exact و تی مستقل با نرم افزار SPSS انجام گرفت.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد درصد شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی دار داشت (p=0.003). یافته های پژوهش نشان داد میانگین نمره بیشاب در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی دار داشت (4.4±0.63 در مقابل 2.66±0.72 (p=0.000. یافته های پژوهش نشان داد طول مرحله اول زایمان در گروه تجربی کوتاهتر از گروه شاهد بود (p=0.002). نتایج مطالعه نشان داد زایمان طبیعی در گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد بیشتر بود (86.7 درصد در مقابل 13.3 درصد (p=0.003.نتیجه گیری: درصد شروع درد زایمان پس از مصرف روغن کرچک خوراکی در حاملگی طول کشیده افزایش دارد. درصد زایمان طبیعی در گروهی که روغن کرچک خوراکی میل نمودند بیشتر از گروه کنترل بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آذرکیش، فاطمه، آبسالان، نسرین، رودباری، مسعود، براهویی، فریده، میرلاشاری، شهلا، و بامری، مهرناز. (1387). بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، 13(3 (مسلسل 49))، 1-6. SID. https://sid.ir/paper/441225/fa

    Vancouver: کپی

    آذرکیش فاطمه، آبسالان نسرین، رودباری مسعود، براهویی فریده، میرلاشاری شهلا، بامری مهرناز. بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان[Internet]. 1387؛13(3 (مسلسل 49)):1-6. Available from: https://sid.ir/paper/441225/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه آذرکیش، نسرین آبسالان، مسعود رودباری، فریده براهویی، شهلا میرلاشاری، و مهرناز بامری، “بررسی اثر روغن کرچک خوراکی بر شروع درد زایمان در حاملگی طول کشیده،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، vol. 13، no. 3 (مسلسل 49)، pp. 1–6، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/441225/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا