مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

735
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه حساس در جداسازی آلودگی انگلی از سبزی جعفری مصرفی در شهرستان ساری

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری های انگلی یکی از شایعترین مشکلات کشورهای در حال توسعه می باشد. اشکال مختلف انگلی همچون کیست, لارو و تخم انگل ازطریق سبزیجات خوراکی قابل انتقال می باشد. برگ گیاه حساس دارای ترکیبات ساپونینی است که بر روی کاهش کشش سطحی موثر بوده و بر شوینده های تجاری ارجحیت دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه حساس در جداسازی آلودگی انگلی از سبزیجات مصرفی شهر ساری و مقایسه آن با شوینده های تجاری بود.مواد و روش ها: در این مطالعه که از نوع مطالعات تجربی می باشد, عصاره آبی گیاه حساس با روش خیساندن, در غلظت های 5, 10, 15 و 20 درصد تهیه گردید. نمونه های سبزی مورد آزمایش از نوع جعفری کاشته شده در شهر ساری به صورت تصادفی, به مقدار 100g برای هر نمونه تهیه گردید. روش آماده سازی نمونه ها در مجاورت سورفاکتان ها با غلظت های مختلف عصاره آبی, کنترل مثبت (شوینده تجاری) و کنترل منفی (آب) طبق دستور العمل سازمان جهانی بهداشت در دو زمان تاثیر صفر و پانزده دقیقه بود و هر غلظت در 4 روز مختلف تکرار شد. بررسی کیفی و کمی توسط میکرسکوپ نوری ولام مک مستر 0.3 میلی متر انجام یافت.یافته ها: حداکثر انگل زدایی عصاره آبی گیاه حساس و شوینده تجاری در زمان تاثیر صفر به ترتیب 2306 و 97 عدد بود و حداکثر انگل زدایی عصاره آبی گیاه حساس, آب و شوینده تجاری در زمان تاثیر 15 دقیقه به تر تیب 3022 ,64 و 11 عدد بود که در 3 دوره از نتایج, میزان انگلزدایی عصاره آبی گیاه حساس در غلظتهای 5 ,10 و 20 درصد بیشتر از شوینده تجاری 10 درصد بود. در زمان تاثیر 15 دقیقه در تمامی دوره ها و غلظتها, میزان انگل زدایی گیاه حساس بیشتر از شوینده تجاری بوده است.استنتاج: میزان انگل زدایی عصاره آبی گیـاه حساس در تمامی غلظتها در زمـان تاثیر 15 دقیقه نسبت بـه شوینده تجاری بیشتر از آب بود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ضیایی هزارجریبی، هاجر، آزادبخت، محمد، یوسفی، ذبیح اله، و جیواد، فرشته. (1388). بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه حساس در جداسازی آلودگی انگلی از سبزی جعفری مصرفی در شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 19(73)، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/44295/fa

    Vancouver: کپی

    ضیایی هزارجریبی هاجر، آزادبخت محمد، یوسفی ذبیح اله، جیواد فرشته. بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه حساس در جداسازی آلودگی انگلی از سبزی جعفری مصرفی در شهرستان ساری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1388؛19(73):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/44295/fa

    IEEE: کپی

    هاجر ضیایی هزارجریبی، محمد آزادبخت، ذبیح اله یوسفی، و فرشته جیواد، “بررسی تاثیر عصاره آبی گیاه حساس در جداسازی آلودگی انگلی از سبزی جعفری مصرفی در شهرستان ساری،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 19، no. 73، pp. 51–58، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44295/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button