مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,325
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,160
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه

صفحات

 صفحه شروع 88 | صفحه پایان 91

چکیده

 سابقه و هدف: بررسی بر روی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاهی و ترکیبات طبیعی نشان داده است که گیاهان منابع بالقوه ای از عوامل ضد عفونت می با شند که این امر معرفی ترکیبات جدیدی را بدنبال داشته است. با توجه به اثرات ضد میکروبی گزارش شده متفاوت و گاه متناقض از گیاه رازیانه, اثر ضد باکتری عصاره اتانولی دانه آن بررسی گردید. مواد و روش ها: پس از تهیه دانه گیاه, عصاره گیری به روش خیساندن توسط حلال اتانول 80 درصد انجام شد, سپس عصاره, تغلیظ و خشک گردید. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره های حاصل با روش دیسک کاغذی و روش رقت های متوالی در لوله (Serial dilution) بر روی میکروارگانیسم های استافیلوکوک ارئوس, باسیلوس سوبتیلیس, اشریشیاکلی و سالمونلا تیفی و مقایسه با جنتامایسین و آمیکاسین انجام پذیرفت و MIC (حداقل غلظت مهاری) تعیین گردید. یافته ها: عصاره هیدرو الکلی دانه رازیانه در بررسی به روش انتشار و دیسک کاغذی, تاثیر اندکی بر مهار رشد باسیلوس سوبتیلیس نشان داد و بیشترین اثر مهار رشد بر روی اشریشیاکلی مشاهده گردید. این نتایج به گونه مشابهی در داده های آزمون رقت های متوالی در لوله مشاهده گردید. کمترین MIC در مورد اشریشیاکلی با میزان 3.2 میلی گرم بر میلی لیتر و بیشترین MÏÇ در باکتری باسیلوس سوبتیلیس با میزان 12.8 میلی گرم بر میلی لیتر مشاهده شد. استنتاج: نتایج حاصل بیانگر اثر ضد باکتری عصاره هیدروالکلی دانه رازیانه بر روی برخی از میکروارگانیسم ها می باشد. این نتایج حکایت از تاثیر منطقه رویش گیاه و بویژه نوع عصاره مورد استفاده دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سعیدی، مجید، ابراهیم زاده، محمدعلی، مرتضی سمنانی، کتایون، اخی، عذرا، و ربیعی، خدیجه. (1389). بررسی اثر ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 20(77)، 88-91. SID. https://sid.ir/paper/44780/fa

    Vancouver: کپی

    سعیدی مجید، ابراهیم زاده محمدعلی، مرتضی سمنانی کتایون، اخی عذرا، ربیعی خدیجه. بررسی اثر ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1389؛20(77):88-91. Available from: https://sid.ir/paper/44780/fa

    IEEE: کپی

    مجید سعیدی، محمدعلی ابراهیم زاده، کتایون مرتضی سمنانی، عذرا اخی، و خدیجه ربیعی، “بررسی اثر ضدباکتری عصاره اتانولی دانه گیاه رازیانه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 20، no. 77، pp. 88–91، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44780/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا