مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,646
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,103
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج پکتین و مقایسه بازدهی، درجه استریفیکاسیون و درصد گالاکتورونیک اسید در پوست برخی مرکبات

صفحات

 صفحه شروع 52 | صفحه پایان 59

چکیده

 سابقه و هدف: پکتین کاربرد فراوانی در پزشکی, صنعت و صنایع غذایی دارد. از آن جا که تولید مرکبات در استان مازندران و در نتیجه امکان دسترسی به پوست این میوه ها زیاد می باشد, در غالب این تحقیق ضمن تعیین میزان پکتین در پوست انواع مرکبات, درجه استریفیکاسیون که عامل اصلی در خواص رئولوژی و فیزیکوشیمیایی پکتین است و مقدار اسید گالاکتورونیک که از مشخصات خلوص آن می باشد, مورد بررسی قرار می گیرد. با انجام این پروژه انواع مرکبات از نظر مقدار پکتین و ویژگی دارویی پکتین حاصل از آن ها اولویت بندی خواهند شد.مواد و روش ها: نمونه هایی از 13 نوع میوه رسیده شامل انواع پرتقال واشنگتن ناول, ایتالیایی, مورو, بی اسید, شهسواری, والنسیا و خونی سانگینولا, نارنگی معمولی و کلمانتین, لیمو شیرین, نارنج, گریپ فروت و تانجلو از نهالستان تحقیقات بنیاد ساری تهیه شد. پکتین به روش استخراج در محیط اسیدی از لایه سفید داخل پوست هر میوه (آلبیدو) جدا شد. سنجش گروه های متوکسی و اسید گالاکتورونیک با روش استاندارد USP به کمک تیتراسیون صورت پذیرفت.یافته ها: بالاترین درصد استخراج پکتین در پرتقال های ایتالیایی, شهسواری و سانگین به ترتیب با 27, 25 و20 درصد به دست آمد. از نظر میزان متوکسی لیمو شیرین با 11.5, واشنگتن با 10.9 و نارنج با 9.6 درصد واجد بالاترین میزان بودند. واشنگتن ناول با 89.3, لیمو شیرین با 85.4 و پرتقال ایتالیایی با 77.7 درصد اسید گالاکتورونیک دارای خالص ترین پکتین بودند.استنتاج: پکتین استخراجی از شش میوه قابلیت استفاده در فراورده های دارویی را از خود نشان داد. این شش میوه عبارتند از: پرتقال ایتالیایی, واشنگتن ناول, بی اسید, شهسواری, لیمو و نارنج. در این میان بر اساس میزان متوکسی و درصد اسید گالاکتورونیک واشنگتن ناول و لیمو شیرین مناسب ترین پکتین را برای مصارف داروسازی تولید نمودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیم زاده، محمدعلی، و آزادبخت، محمد. (1385). استخراج پکتین و مقایسه بازدهی, درجه استریفیکاسیون و درصد گالاکتورونیک اسید در پوست برخی مرکبات. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 16(54)، 52-59. SID. https://sid.ir/paper/44837/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیم زاده محمدعلی، آزادبخت محمد. استخراج پکتین و مقایسه بازدهی, درجه استریفیکاسیون و درصد گالاکتورونیک اسید در پوست برخی مرکبات. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1385؛16(54):52-59. Available from: https://sid.ir/paper/44837/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ابراهیم زاده، و محمد آزادبخت، “استخراج پکتین و مقایسه بازدهی, درجه استریفیکاسیون و درصد گالاکتورونیک اسید در پوست برخی مرکبات،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 16، no. 54، pp. 52–59، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/44837/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا