مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

949
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

600
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره تام و فراکسیون های حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر وزن بدن، میزان غذای دریافتی و قند خون رت های دیابتی نوع یک

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 29

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت یکی از شایع ترین بیماری های آندوکرین است که علت عمده آن چاقی, عدم رژیم غذایی مناسب و عدم تحرک بیان می شود و از قدیم الایام عصاره های گیاهی در کنترل این بیماری به طور تجربی مصرف می شدند لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر عصاره تام و فراکسیون های حاصل از چای سیاه اورتودکس ایرانی بر وزن بدن, میزان غذای مصرفی و قند خون رت های دیابتیک صورت گرفت.روش ها: در این مطالعه 8 گروه 7 تایی از رت های نر سه ماهه در محدوده وزنی 250-200 گرم انتخاب و بطور تصادفی به گروه های موردنظر تقسیم و به مدت یکماه مورد مطالعه قرار گرفتند. گروه های اول و دوم سالم غیر دیابتی و بقیه گروه ها توسط استرپتوزوتوسین دیابتی شدند به گروه های هشت گانه به ترتیب: حامل (سالم), عصاره تام (سالم), حامل (دیابتی), عصاره تام (دیابتی), فراکسیون متانولی 20% (دیابتی), 40% (دیابتی), 60% (دیابتی), و ترکیب 80 و 100% (دیابتی) به صورت داخل صفاقی روزانه تزریق شد. قند خون در دو نوبت اول و پایان مطالعه و وزن و غذای مصرفی در 5 مرحله اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه, دو طرفه و آنالیز تکرار اندازه ها و آنالیز واریانس لانه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در گروه دریافت کننده فراکسیون 40% بیشترین کاهش وزن و کمترین مصرف غذا مشاهده شد (PV=0.000) همچنین عصاره تام در رت های دیابتی موجب کاهش مصرف غذا گردید (PV=0.000) و در سایر گروه ها تغییرات وزنی و مصرف غذا معنی دار نبود (PV>0.05). تجویز عصاره تام و فراکسیون های حاصل از آن تاثیری بر روی قند خون رت های دیابتیک و سالم نداشت (PV>0.05).نتیجه گیری: تجویز عصاره تام و فراکسیون 40% چای سیاه بر کاهش مصرف غذا در رت های دیابتیک تاثیر مثبت داشته و منابع چاقی می شود لذا می تواند در پیشگیری از دیابت و عوارض ناشی از آن موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    استادرحیمی، علیرضا، دل آذر، عباس، علی پور، بیت اله، مسگری، مهران، اثنی عشری، سولماز، وطن خواه، امیرمنصور، علی پورآژیری، سرور، و صفاییان، عبدالرسول. (1386). اثر عصاره تام و فراکسیون های حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر وزن بدن, میزان غذای دریافتی و قند خون رت های دیابتی نوع یک. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 13(2)، 23-29. SID. https://sid.ir/paper/48457/fa

    Vancouver: کپی

    استادرحیمی علیرضا، دل آذر عباس، علی پور بیت اله، مسگری مهران، اثنی عشری سولماز، وطن خواه امیرمنصور، علی پورآژیری سرور، صفاییان عبدالرسول. اثر عصاره تام و فراکسیون های حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر وزن بدن, میزان غذای دریافتی و قند خون رت های دیابتی نوع یک. علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1386؛13(2):23-29. Available from: https://sid.ir/paper/48457/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا استادرحیمی، عباس دل آذر، بیت اله علی پور، مهران مسگری، سولماز اثنی عشری، امیرمنصور وطن خواه، سرور علی پورآژیری، و عبدالرسول صفاییان، “اثر عصاره تام و فراکسیون های حاصل از چای سیاه ارتودکس ایرانی بر وزن بدن, میزان غذای دریافتی و قند خون رت های دیابتی نوع یک،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 13، no. 2، pp. 23–29، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48457/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button