مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

756
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

179
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودن پروبیوتیک Protexin در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus) بر شاخص های رشد و بازماندگی

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 35

چکیده

 زمینه و هدف: پروبیوتیـک ها میکروارگانیسـم های زنده ای هسـتند که برای بهبـود سلامـتی حیوان مـیزبان به مکمل های غذایی اضافه می شوند. اخیرا تحقیقات نسبتا زیادی در زمینه نقش پروبیوتیک ها در افزایش رشد و مقاومت به بیماری ها در موجـودات آبزی صـورت گرفته اسـت. اما در زمـینه عملکرد پروبیوتیـک ها بر شاه میگـوهای آب شیرین به ویژه گونه Astacus leptodactylus تحقیقات بسیار اندکی انجام شـده است. هـدف از این مطالـعه ارزیـابی اثر سـطوح مختـلف پروبیوتیک Protexin در جیره غذایی Isonitrogenous و Isoenergetics  بر روی رشد و بازماندگی Astacus leptodactylus می باشد.روش بررسی: تیمارهای غذایی شامل سطوح 0 , 1 و 3 گرم در کیلوگرم غذا بودند. این آزمایش به صورت طرح کاملا تصادفی بود. هر تیمار متشکل از 3 تکرار بوده و جمعا در 9 مخزن پرورشی صورت گرفت. طول دوره آزمایش طی یک برنامه 8 هفته ای انجام شد و شاه میگوها در مخزن های فایبرگلاس با ظرفیت 100 لیتری که دارای جریان هوای دایمی بودند و تعویض آب به صورت روزانه صورت می گرفت, نگهداری شدند. متوسط وزن اولیه موجودات 0.74 ± 23.05 گرم بود.یافته ها: نتایج نشـان داد که با افزایـش سطـح پروبیوتیک در جـیره های آزمایشـی شاخـص های رشـدی Astacus leptodactylus در رابطه با افزایش وزن و شاخص رشد ویژه, بهبود یافته و بین تیمار فاقد پروبیوتیک و تیمار پروبیوتیک 3gr/kg اختلاف معنی داری وجود داشت(P<0.05) . همچنین اختلاف ضریب چاقی و درصد بازماندگی شاه میـگوهای آزمایـشی در تیـمارهای آزمایشی مختلـف که با سـطوح مختلف پرو بیوتیـک تغذیه شـده بودند معنـی دار نبود(P>0.05) .نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که پروبیوتیک پروتکسین توانایی تاثیر گذاری بالایی بر شاخص های رشدی شاه میگوی آب شیرین داشته و در بین سطوح مختلف بکار برده شده بهترین دوز موثر بر شاخص های رشدی, سطح 3 گرم پروبیوتیک به ازای کیلوگرم غذای خشک می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ساجدی راد، امیر، زمینی، عباسعلی، ولی پور، علیرضا، و حیات بخش، محمدرضا. (1389). اثر افزودن پروبیوتیک Protexin در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus) بر شاخص های رشد و بازماندگی. زیست فناوری میکروبی، 2(4)، 29-35. SID. https://sid.ir/paper/457428/fa

    Vancouver: کپی

    ساجدی راد امیر، زمینی عباسعلی، ولی پور علیرضا، حیات بخش محمدرضا. اثر افزودن پروبیوتیک Protexin در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus) بر شاخص های رشد و بازماندگی. زیست فناوری میکروبی[Internet]. 1389؛2(4):29-35. Available from: https://sid.ir/paper/457428/fa

    IEEE: کپی

    امیر ساجدی راد، عباسعلی زمینی، علیرضا ولی پور، و محمدرضا حیات بخش، “اثر افزودن پروبیوتیک Protexin در جیره غذایی شاه میگوی آب شیرین (Astacus leptodactylus) بر شاخص های رشد و بازماندگی،” زیست فناوری میکروبی، vol. 2، no. 4، pp. 29–35، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/457428/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button