Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,056
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

186
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاهش وزن بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و ارتباط آنها با ویتامین های آنتی اکسیدانی A ,C ,E دریافتی از غذا در زنان چاق

صفحات

 صفحه شروع 214 | صفحه پایان 221

چکیده

 مقدمه: چاقی می تواند باعث افزایش رادیکال های آزاد مشتق از اکسیژن شود. برداشت رادیکال های آزاد توسط آنتی اکسیدان ها از طریق واکنش های آنزیمی و غیرآنزیمی انجام می شود. در این بررسی قصد داریم با دادن رژیم کاهش وزن, تغییر در میزان آنزیم های آنتی اکسیدانی گلبول های قرمز (سوپراکسید دیسموتاز, گلوتاتیون پراکسیداز, گلوتاتیون ردوکتاز و کاتالاز) و ارتباط آن با ویتامین های C, E,A  دریافتی از غذا را در زنان چاق بررسی کنیم.روش ها: این تحقیق از نوع کار آزمایی نیمه تجربی است که روی 30 نفر از زنان چاق 50- 19 سال مراجعه کننده به کلینیک رژیم درمانی شهر تهران انجام شد. برای گردآوری داده ها, پس از اخذ رضایت نامه کتبی از پرسشنامه اطلاعات عمومی و تن سنجی و همچنین پرسشنامه یادآمد خوراک 3 روزه استفاده شد. کاهش وزن زنان حدود 10 درصد وزن قبل از رژیم در مدت 3 ماه در نظر گرفته شد. پس از 3 ماه رعایت رژیم غذایی مجددا اطلاعات تن سنجی و 24 ساعت یادآمد خوراک 3 روزه جمع آوری شد. برای اندازه گیری هموگلوبین و سطح فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی در یک گرم هموگلوبین نیز 10 میلی لیتر خون ناشتا در قبل و در بعد از مداخله از نمونه ها گرفته و اندازه گیری شدند.یافته ها: میانگین های گلوتاتیون ردوکتاز (GR) و کاتالاز (CAT) بعد از کاهش وزن, افزایش معنی داری نشان داد (P<0.01) ولی تفاوت معنی داری در میانگین های سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) نشان نداد. همبستگی خطی مثبت بین ویتامین C دریافتی با (SOD) در بعد از مداخله (r= 0.507,P= 0.004 ) و همبستگی خطی منفی بین ویتامین E دریافتی روزانه با (GPX) در قبل از مداخله (P= 0.005,r= -0.5 ) و همبستگی خطی منفی بین ویتامین A دریافتی روزانه با (GR) در قبل و بعد از مداخله (P<0.05 وr= -0.385 ,r= -0.397 ) وجود داشت. همبستگی معنی داری بین ویتامین های A ,C ,E  و (CAT) دیده نشد.نتیجه گیری: کاهش وزن حدود 10 درصد می تواند نقش موثری در افزایش آنزیم های آنتی اکسیدانی خصوصا کاتالاز و گلوتاتیون ردوکتاز در زنان چاق داشته باشد. لکن فعالیت این آنزیم ها تحت تاثیر برخی مواد مغذی دریافتی بوده و لازم است هنگام توصیه رژیم غذایی با انرژی محدود به دریافت متعادل این مواد مغذی توجه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی پور، مسعود، صدرزاده یگانه، هاله، جلالی، محمود، کشاورز، سیدعلی، و اشراقیان، محمدرضا. (1390). اثر کاهش وزن بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و ارتباط آنها با ویتامین های آنتی اکسیدانی A ,C ,E دریافتی از غذا در زنان چاق. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 11(2 (پیاپی 42))، 214-221. SID. https://sid.ir/paper/462708/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی پور مسعود، صدرزاده یگانه هاله، جلالی محمود، کشاورز سیدعلی، اشراقیان محمدرضا. اثر کاهش وزن بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و ارتباط آنها با ویتامین های آنتی اکسیدانی A ,C ,E دریافتی از غذا در زنان چاق. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1390؛11(2 (پیاپی 42)):214-221. Available from: https://sid.ir/paper/462708/fa

    IEEE: کپی

    مسعود رمضانی پور، هاله صدرزاده یگانه، محمود جلالی، سیدعلی کشاورز، و محمدرضا اشراقیان، “اثر کاهش وزن بر آنزیم های آنتی اکسیدانی و ارتباط آنها با ویتامین های آنتی اکسیدانی A ,C ,E دریافتی از غذا در زنان چاق،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 11، no. 2 (پیاپی 42)، pp. 214–221، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/462708/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا