Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,717
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

214
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر غلظت های مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش های صحرایی نر دیابتی شده

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 20

کلیدواژه

هندوانه ابوجهل (حنظل)Q2

چکیده

 زمینه و هدف: دیابت از شایع ترین بیماری های غدد درون ریز می باشد. هدف از مطالعه حاضر, بررسی اثر غلظت های مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) که اثرات ضد دیابتی آن گزارش شده, بر روی قندخون, کلسترول و تری گلیسرید در موش های نر دیابتی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, 40 سر موش صحرایی نر دیابتی در 4 گروه 10 تایی قرار داده شدند. 3 گروه در غذای پایه, روزانه و به مدت 28 روز به ترتیب غلظت های 1%, 2% و 5% از پودر میوه حنظل, و یک گروه کنترل که رژیم پایه بدون پودر میوه حنظل دریافت نمودند. نمونه گیری خون از گوشه چشم در آغاز و پایان مطالعه انجام گرفت و میزان گلوکز, کلسترول و تری گلیسرید سنجیده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آماریPaired t-test , آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون مقایسات زوجی توکی انجام گردید.یافته ها: مصرف غلظت های مختلف پودر میوه حنظل در گروه های دیابتی سطح پلاسمایی گلوکز خون, کلسترول و تری گلیسرید را به طور معنی داری کاهش داد (p<0.05). در مقایسه با سایر غلظت ها, غلظت 5% هندوانه ابوجهل بر روی قندخون و غلظت 1% آن بر روی کلسترول و غلظت 2% آن بر روی تری گلیسرید اثرات بیشتری داشت.نتیجه گیری: در این مطالعه تاثیر مثبت غلظت های مختلف پودر حنظل در جهت کاهش قندخون, کلسترول و تری گلیسرید در بیماری دیابت نشان داده شد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، مهدی، صیادی، احمدرضا، حسینی ذیجود، سیدمصطفی، حاجی زاده، محمدرضا، کاظمی عرب آبادی، محمد، اسدی کرم، غلامرضا، میرزایی، محمدرضا، پولادوند، وحید، صادقی، عباس، شمسی زاده، علی، و حسن شاهی، غلامحسین. (1391). بررسی اثر غلظت ‌های مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش ‌های صحرایی نر دیابتی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 11(1 (پی در پی 42))، 11-20. SID. https://sid.ir/paper/468889/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی مهدی، صیادی احمدرضا، حسینی ذیجود سیدمصطفی، حاجی زاده محمدرضا، کاظمی عرب آبادی محمد، اسدی کرم غلامرضا، میرزایی محمدرضا، پولادوند وحید، صادقی عباس، شمسی زاده علی، حسن شاهی غلامحسین. بررسی اثر غلظت ‌های مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش ‌های صحرایی نر دیابتی شده. مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان[Internet]. 1391؛11(1 (پی در پی 42)):11-20. Available from: https://sid.ir/paper/468889/fa

    IEEE: کپی

    مهدی محمودی، احمدرضا صیادی، سیدمصطفی حسینی ذیجود، محمدرضا حاجی زاده، محمد کاظمی عرب آبادی، غلامرضا اسدی کرم، محمدرضا میرزایی، وحید پولادوند، عباس صادقی، علی شمسی زاده، و غلامحسین حسن شاهی، “بررسی اثر غلظت ‌های مختلف پودر میوه هندوانه ابوجهل (حنظل) بر برخی فاکتورهای بیوشیمیایی خون در موش ‌های صحرایی نر دیابتی شده،” مجله دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، vol. 11، no. 1 (پی در پی 42)، pp. 11–20، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/468889/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا