مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

824
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شواهد تاثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها بر سلامت عمومی: مرور نظام مند

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 مقدمه و اهداف: در دهه اخیر, در کشور ما نظراتی درباره زیان آور بودن استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها برای سلامت انسان, در محافل عمومی و علمی مطرح شده است. اکنون, مصرف این ماده در فرایند تهیه نان, در کشور ما ممنوع است. در این مطالعه, از طریق مرور نظام مند, همه شواهد موجود در زمینه آثار زیان بار استفاده از این ماده در تهیه نان, بر سلامت عمومی, جست و جو شد.روش کار: در این مطالعه, همه شواهد موجود در زمینه آثار مصرف جوش شیرین جست و جو شد و روش انجام آن بر پایه جست و جوی نظام مند بانک های معتبر, از جمله Pubmed, Ovid و Scopus بود.نتایج: هیچ مطالعه تحلیلی یافت نشد که ارتباط آثار زیان بار جوش شیرین در نان با سلامت عمومی را نشان دهد. شواهد به دست آمده بیشتر در زمینه کاربردهای درمانی و آثار مفید این ماده بود. عوارضی هم که گزارش شده بود, شامل علائم گوارشی و الکترولیتی جزئی در دوزهای درمانی (به مراتب بالاتر از دوز مصرفی در نانوایی) و نیز مصرف تصادفی دوزهای بسیار بالای این ماده بود.نتیجه گیری: نه تنها شواهدی درباره آثار زیان بار سدیم بی کربنات در نان, بر سلامت عمومی یافت نشد, بلکه مشخص شد که برای مصرف این ماده در دوزهای درمانی, فواید بسیاری گزارش شده است. با توجه به موارد پیش گفته, مصرف جوش شیرین در دوزهای معمول در نانوایی ها اثری زیان بار بر سلامت انسان ندارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوربختیاران، الهام، صولت، محمدحسین، رشیدیان، آرش، پاسالار، پروین، راستکاری، نوشین، و یونسیان، مسعود. (1391). شواهد تاثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها بر سلامت عمومی: مرور نظام مند. مجله اپیدمیولوژی ایران، 8(4)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/474201/fa

    Vancouver: کپی

    پوربختیاران الهام، صولت محمدحسین، رشیدیان آرش، پاسالار پروین، راستکاری نوشین، یونسیان مسعود. شواهد تاثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها بر سلامت عمومی: مرور نظام مند. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1391؛8(4):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/474201/fa

    IEEE: کپی

    الهام پوربختیاران، محمدحسین صولت، آرش رشیدیان، پروین پاسالار، نوشین راستکاری، و مسعود یونسیان، “شواهد تاثیر استفاده از جوش شیرین در نانوایی ها بر سلامت عمومی: مرور نظام مند،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 8، no. 4، pp. 0–0، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/474201/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button