مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

دانش، نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش شیرین در نان

صفحات

 صفحه شروع 279 | صفحه پایان 283

چکیده

 استفاده از جوش شیرین در نان باعث افزایش ضایعات نان و خنثی شدن اسیدکلریدریک معده و اختلال در عمل هضم و جذب مواد مغذی می شود. لذا این تحقیق با هدف بررسی دانش, نگرش و عملکرد نانوایی های شهر گرگان درباره استفاده از جوش شیرین در نان انجام شد. این پژوهش یک مطالعه مقطعی (توصیفی تحلیلی) بود که تعداد 100 نانوایی از بین 208 نانوایی شهر گرگان در آن به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها در بخش آگاهی و نگرش پرسشنامه و در بخش عملکرد آزمایش شیمیایی و الکتروشیمیایی برای تعیین قلیائیت و PH نان بود. سنجش آگاهی و نگرش پرسشنامه ها به وسیله نانوایان تکمیل شد و برای سنجش عملکرد نانوایی ها نمونه های نان از پخت اول روز نانوایی ها برداشت شده و آزمایشات لازم در آزمایشگاه شیمی آب و فاضلاب دانشکده پیراپزشکی طبق روش شماره 2320 روش استاندارد انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون کای دو تحلیل شد و P کمتر از 0.05 به عنوان معنی دار در نظر گرفته شد. 41 درصد از نانوایی ها از جوش شیرین استفاده می کردند که در این میان 988.9 درصد از نانوایی های لواش و 23.9 درصد از نانوایی های بربری بودند که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (P<0.001). آگاهی 28 درصد از کارکنان نانوایی ها درباره خطرات استفاده از جوش شیرین در نان خوب, 62 درصد متوسط و10 درصد ضعیف بود. 29 درصد از نانوایان از نگرش ضعیف, 43 درصد مناسب و 28 درصد از نگرش خوب برخوردار بودند. بین میزان آگاهی و استفاده از جوش شیرین در نان رابطه معنی داری وجود نداشت, ولی بین نوع نان و نگرش کارکنان رابطه معنی داری (P<0.001) وجود داشت, به طوری که کارکنان نانوایی های بربری نگرش بهتری داشتند. باتوجه به نتایج این تحقیق, ارایه آموزش های مستمر در زمینه خطرات استفاده از جوش شیرین در نان لازم به نظر می رسد. با توجه به عملکرد ضعیف نانوایی های لواش علاوه برآموزش, مسوولان امر باید نظارت بیشتری بر کار این گروه از نانواها انجام دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رحیم زاده برزکی، هادی، منصوریان، مرتضی، کارگر، مهدی، قربانی، مصطفی، بیرامی، سمیه، و شفیعیان، زینب. (1391). دانش, نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش شیرین در نان. پایش، 11(2)، 279-283. SID. https://sid.ir/paper/24071/fa

    Vancouver: کپی

    رحیم زاده برزکی هادی، منصوریان مرتضی، کارگر مهدی، قربانی مصطفی، بیرامی سمیه، شفیعیان زینب. دانش, نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش شیرین در نان. پایش[Internet]. 1391؛11(2):279-283. Available from: https://sid.ir/paper/24071/fa

    IEEE: کپی

    هادی رحیم زاده برزکی، مرتضی منصوریان، مهدی کارگر، مصطفی قربانی، سمیه بیرامی، و زینب شفیعیان، “دانش, نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش شیرین در نان،” پایش، vol. 11، no. 2، pp. 279–283، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24071/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button