مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

703
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

234
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان، بهار 1391

صفحات

 صفحه شروع 530 | صفحه پایان 539

چکیده

 مقدمه: تغذیه, یکی از عوامل موثر در سلامت دهان می باشد. گذار تغذیه ای اخیر موجود در ایران موجب افزایش مصرف منابع پرکالری (نان, شکر و چربی ها) به خصوص در افراد جوان تر در سطوح متفاوت تحصیلی شده است. این پژوهش, با هدف بررسی آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان صورت گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی, آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در 320 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان (در چهار دانشکده) و 215 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (در پنج دانشکده) با حداقل چهار ترم تحصیل در دانشگاه, در نیمه دوم سال تحصیلی 91 - 1390 مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات از طریق پرسش نامه خود - ایفا و پس از بررسی روایی و پایایی (>0.7 ضریب توافق بینابینی) و از طریق توزیع آن در کلاس درس جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آنالیزهای توصیفی و Chi-square در سطح اطمینان 0.95 تحلیل گردید.یافته ها: میانگین نمره آگاهی دانشجویان از پوسیدگی زایی مواد غذایی مختلف و نقش تغذیه در سلامت دهان به ترتیب 31.2±7 (از 48) و 4.7±1.5 (از 8) بود. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی به طور معنی داری از آگاهی بیشتری نسبت به دانشجویان دانشگاه اصفهان برخوردار بودند (p value<0.001). میانگین نمره عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان دانشجویان 15.44±4.3 (از 32) بود که این میزان تفاوت معنی داری بین دانشجویان دو دانشگاه نداشت (p value=0.29).نتیجه گیری: آگاهی تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در حد متوسط و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان آن ها ضعیف بود. برای ارتقای آگاهی و بهبود عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در دانشجویان دانشگاه می بایست برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیدمعلمی، زهرا، و انشایی، زهرا. (1391). بررسی آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان, بهار 1391. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، 8(6)، 530-539. SID. https://sid.ir/paper/475170/fa

    Vancouver: کپی

    سیدمعلمی زهرا، انشایی زهرا. بررسی آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان, بهار 1391. مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان[Internet]. 1391؛8(6):530-539. Available from: https://sid.ir/paper/475170/fa

    IEEE: کپی

    زهرا سیدمعلمی، و زهرا انشایی، “بررسی آگاهی و عملکرد تغذیه ای مرتبط با سلامت دهان در دانشجویان دانشگاه های اصفهان و علوم پزشکی اصفهان, بهار 1391،” مجله دانشکده دندان پزشکی اصفهان، vol. 8، no. 6، pp. 530–539، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/475170/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button