مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

393
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران

صفحات

 صفحه شروع 408 | صفحه پایان 417

چکیده

 مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه ای از اختلالات متابولیک است و به نظر می رسد استرس اکسیداتیو نقش کلیدی در پاتوژنز اختلالات متابولیکی مرتبط با آن دارد. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در غذاها نقش محافظتی در برابر استرس اکسیداتیو و عوارض مرتبط با آن دارند اما تاثیر آنتی اکسیدان ها بر خطر بروز سندرم متابولیک هنوز به درستی شناخته نشده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی بود.روش ها: مطالعه مقطعی حاضر با استفاده از اطلاعات 1938 نفر بزرگسال 70-19 ساله شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید انجام شد. 43.6 درصد (845 نفر) از شرکت کنندگان مرد و %56.4 (1093 نفر) زن بودند. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه روا و پایا نیمه کمی بسامد خوراک ارزیابی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذای بر اساس ظرفیت جذبی رادیکال های اکسیژنی توسط غذاها محاسبه و به صورت میکرومول معادل ترولکس به ازای 100 گرم (mmolTE/100 g) غذای خورده شده بیان شد.یافته ها: میانگین سن شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه 13±40 سال بود. میانگین ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی 189±962 میکرومول معادل ترولکس / 100 گرم غذا (چارک اول < 842, چارک دوم 958-842, چارک سوم 1080-959 و چارک چهارم > 1080) بود. افراد شرکت کننده در بالاترین چارک در مقایسه با پایین ترین چارک ظرفیت تام آنتی اکسیدانی, مسن تر بودند و فعالیت بدنی بیشتر بود. دانسیته انرژی رژیم غذایی و دریافت ویتامین A, کاروتنوئیدها, ویتامین های E و C, روی, غلات کامل, میوه ها, حبوبات, لبنیات و مغزها در چارک چهارم به طور معنی داری بالاتر بود. پس از تعدیل اثر عوامل مداخله گر, ظرفیت تام آنتی اکسیدانی به طور مستقل با دور کمر, قندخون ناشتا, غلظت تری گلیسرید, فشارخون سیستولیک و دیاستولیک ارتباط معنی دار معکوس و با سطوح HDL-C ارتباط مستقل مثبت داشت.نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر حاکی از ارتباط معکوس ظرفیت آنتی اکسیدانی با عوامل خطر سندرم متابولیک است لذا, افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی رژیم غذایی به منظور پیشگیری از بروز این سندرم و پیامدهای آن توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرمیران، پروین، بهادران، زهرا، گل زرند، مهدیه، و عزیزی، فریدون. (1391). ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 11(4 (پیاپی 44))، 408-417. SID. https://sid.ir/paper/480732/fa

    Vancouver: کپی

    میرمیران پروین، بهادران زهرا، گل زرند مهدیه، عزیزی فریدون. ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1391؛11(4 (پیاپی 44)):408-417. Available from: https://sid.ir/paper/480732/fa

    IEEE: کپی

    پروین میرمیران، زهرا بهادران، مهدیه گل زرند، و فریدون عزیزی، “ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی رژیم غذایی با عوامل خطر سندرم متابولیک در بزرگسالان تهرانی: مطالعه قند و لیپید تهران،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 408–417، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/480732/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button