مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

424
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم، تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 48

چکیده

 سابقه و هدف: بیماری های ناشی از مواد غذایی یکی از مهم ترین مشکلات دنیای امروزی بوده و به دلیل مصرف آب یا غذاهای آلوده در انسان بروز می نمایند. با توجه با اینکه در حال حاضر گونه های سالمونلا رایج ترین نوع مسمومیت غذایی می باشند. هدف از این مطالعه, تعیین شیوع سروتیپ های سالمونلا در مواد غذایی به روش Multiplex PCR می باشد.روش بررسی: این مطالعه توصیفی بر روی 170 نمونه مواد غذایی اعم از گوشت گاو, گوشت مرغ, تخم مرغ, شیر و سس مایونز انجام شد و پس از جمع آوری نمونه های مورد نظر, مراحل تشخیص برای باکتری و روش PCR انجام شد. با استفاده از آزمون های کای دو و فیشر نمونه ها مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.یافته ها: شیوع آلودگی باکتریال در 24.7 درصد نمونه های مواد غذایی وجود داشت. با توجه به این شیوع در نمونه های مورد بررسی, میزان واقعی آن با اطمینان 95% از حداقل 18.2 درصد تا 31.2 درصد برآورد می گردد. آلودگی گوشت گاو به سالمونلا, 8.8درصد برآورد شد. از کل نمونه های مواد غذایی, 1.7% آلودگی به باکتری سالمونلا مشاهده شد که 1.1% آن مربوط به سالمونلا تیفی موریوم و 0.59% مربوط به سالمونلا اینتریتیدیس از گوشت گاو بود.نتیجه گیری: به نظر می رسد که آلودگی سالمونلا در مواد غذایی بالا بوده و باید توجه بیشتری گردد. روش های تشخیصی مولکولی مانند Multiplex PCR احتمالادر کنار کشت و سایر روش های باکتری شناسی می تواند در تایید تشخیص کمک کننده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نصرتی، شیما، سبکبار، آذر، دزفولیان، مهروز، تبرایی، بهمن، و فلاح، فاطمه. (1391). بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید. پژوهش در پزشکی، 36(1)، 43-48. SID. https://sid.ir/paper/495226/fa

    Vancouver: کپی

    نصرتی شیما، سبکبار آذر، دزفولیان مهروز، تبرایی بهمن، فلاح فاطمه. بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1391؛36(1):43-48. Available from: https://sid.ir/paper/495226/fa

    IEEE: کپی

    شیما نصرتی، آذر سبکبار، مهروز دزفولیان، بهمن تبرایی، و فاطمه فلاح، “بررسی شیوع سروتیپ های سالمونلا تیفی موریوم, تیفی و اینتریتیدیس در مواد غذایی در مرکز درمانی بیمارستان مفید،” پژوهش در پزشکی، vol. 36، no. 1، pp. 43–48، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/495226/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button