Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,185
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

419
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 430 | صفحه پایان 436

چکیده

 اهداف پاتوژن های مواد غذایی گروهی از میکرو ارگانیسم ها هستند که باعث بروز بیماری های منتقل شونده از راه غذا می شوند. امروزه تحقیقات زیادی برای یافتن مواد طبیعی موثر دربرابر این عفونت ها انجام می شود. این پژوهش به بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی برگ و ساقه گیاه ریواس ایرانی (Rheum ribes) در شرایط آزمایشگاهی پرداخته است.مواد و روش ها در این مطالعه تجربی پس از جمع آوری برگ و ساقه گیاه ریواس در فصل بهار و استخراج عصاره های آبی و اتانولی آن, غلظت های مختلف به صورت سریالی برای عصاره ها تهیه و اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و اتانولی برگ و ساقه گیاه به روش انتشار دیسک و رقت سازی در محیط کشت مایع بررسی شد.یافته ها اثر مهارکنندگی عصاره های آبی و اتانولی ساقه و برگ ریواس بر استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به اشرشیاکلی بیشتر بود. بیشترین قطر هاله عدم رشد در غلظت 150 میلی گرم بر میلی لیتر مربوط به عصاره های اتانولی و آبی ساقه ریواس روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بود که به ترتیب برابر با 23±1.3 و 16±1.1 میلی متر بود. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) عصاره اتانولی برگ و ساقه بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به ترتیب ترتیب £75, £50, £100 و £75 میلی گرم بر میلی لیتر و میزان MIC عصاره آبی برگ و ساقه روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به ترتیب £100, £100, £125 و £100 میلی گرم بر میلی لیتر بود. همچنین حداقل غلظت کشندگی (MBC) یا عصاره اتانولی برگ و ساقه بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به ترتیب £100, £75, £150 و £125 میلی گرم بر میلی لیتر بود. هیچ گونه اثر کشندگی (MBC) برای عصاره های آبی روی این دو باکتری مشاهده نشد.نتیجه گیری باتوجه به نتایج به دست آمده, عصاره های آبی و اتانولی ساقه و برگ گیاه ریواس, اثر مهارکنندگی خوبی بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی داشتند. توصیه می شود با استخراج مواد موثر این گیاه تحقیقات بیشتری روی عصاره آن انجام شود و از عصاره این گیاه به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در مواد غذایی استفاده شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، علی، شریعتی فر، نبی، صالحی، آفتاب، و محمدزاده، علیرضا. (1395). اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 23(3)، 430-436. SID. https://sid.ir/paper/497148/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی علی، شریعتی فر نبی، صالحی آفتاب، محمدزاده علیرضا. اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1395؛23(3):430-436. Available from: https://sid.ir/paper/497148/fa

    IEEE: کپی

    علی صالحی، نبی شریعتی فر، آفتاب صالحی، و علیرضا محمدزاده، “اثر ضدمیکروبی عصاره های آبی و الکلی گیاه ریواس (Rheum Ribes) بر برخی باکتری های بیماری زای مواد غذایی در شرایط آزمایشگاهی،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 23، no. 3، pp. 430–436، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497148/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا