مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

990
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 41

چکیده

 زمینه و هدف: گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (فلاونوئید ,تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند. آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. این تحقیق به منظور بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. روش تحقیق: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد. سپس سنجش میزان فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت و درنهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش مهار رادیکال ازاد 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد.تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار  SPSSنسخه 16 و روش آزمون آنالیز واریانس انجام شد. یافته ها: نتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام عصاره های آبی, اتانولی و متانولی به ترتیب میلی گرم گالیک اسید بر گرم نمونهmg GAE/g dry sample  27.2 و 26 و 25.91 و میزان ترکیبات فلاونوئیدی تام عصاره های آبی, اتانولی و متانولی به ترتیب میلی گرم کوئرستین بر گرم ماده خشک ( 25.12 mg QE/g dry sampleو 21.32 و 24.97 می باشد. غلظت مهار 50 درصد (IC50) عصاره اتری 0.2±9.9 است و نتایج فیتوشیمی بیانگر وجود فلاونوئید ,تانن و آنتوسیانین است.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد عصاره های گیاه علف هیضه سرشار از ترکیبات فنلی بوده و نیز خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. بنابراین می توان از آن به عنوان یک منبع گیاهی دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی در صنایع غذا و دارو استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شریعتی فر، نبی، کامکار، ابوالفضل، شمس اردکانی، محمدرضا، میثاقی، علی، جمشیدی، امیرحسین، و جاهدخانیکی، غلامرضا. (1390). بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه. افق دانش، 17(4 (پیاپی 54))، 35-41. SID. https://sid.ir/paper/68625/fa

    Vancouver: کپی

    شریعتی فر نبی، کامکار ابوالفضل، شمس اردکانی محمدرضا، میثاقی علی، جمشیدی امیرحسین، جاهدخانیکی غلامرضا. بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه. افق دانش[Internet]. 1390؛17(4 (پیاپی 54)):35-41. Available from: https://sid.ir/paper/68625/fa

    IEEE: کپی

    نبی شریعتی فر، ابوالفضل کامکار، محمدرضا شمس اردکانی، علی میثاقی، امیرحسین جمشیدی، و غلامرضا جاهدخانیکی، “بررسی کمی و کیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه،” افق دانش، vol. 17، no. 4 (پیاپی 54)، pp. 35–41، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/68625/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button