مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان فلزات سنگین موجود در سبزیجات توزیع شده در شهر یزد

صفحات

 صفحه شروع 392 | صفحه پایان 397

چکیده

 اهداف سبزیجات از اجزای مهم رژیم غذایی سالم و مناسب هستند. عمده ترین راه ورود فلزات سنگین به بدن از طریق مواد غذایی به ویژه سبزیجات است. باتوجه به اینکه آبیاری با فاضلاب به امری مرسوم تبدیل شده است, اگر استانداردها به ویژه برای محصولاتی که خام مصرف می شوند, رعایت نشود می تواند سلامت مردم را تهدید کند. به همین منظور در این مطالعه غلظت فلزات سنگین (سرب و کادمیوم و آرسنیک) در سبزیجات موجود در سبزی فروشی های شهر یزد بررسی شده است.مواد و روش ها این تحقیق مطالعه ای توصیفی مقطعی بود و 40 نمونه سبزی (جعفری, گشنیز, تره و کاهو) طی 2 ماه و هر ماه 20 نمونه به طور تصادفی از سبزی فروشی های شهر یزد جمع آوری شد. پس از آماده سازی طبق روش های ارائه شده, از دستگاه جذب اتمی برای تعیین غلظت فلزات سنگین استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده های به دست آمده توسط نرم افزار SPSS و اکسل انجام شد. درنهایت اطلاعات به دست آمده با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و کشاورزی مقایسه شد. یافته ها میانگین غلظت فلزات سنگین (کادمیوم و آرسنیک و سرب) در سبزیجات گوناگون متغیر مشاهده شد که در این بین جعفری درمجموع بیشترین (533.15 mg/kg) و کاهو کمترین مجموع غلظت فلزات سنگین (342.5 mg/kg) را داشت.نتیجه گیری غلظت فلزات سنگین در تمام سبزیجات آزمایش شده بیشتر از حد استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان غذا و کشاورزی بود. به نظر می رسد خاک یا آب استفاده شده برای کاشت این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی فلزات سنگین بوده و استانداردهای لازم برای آبیاری و کاشت سبزیجات را نداشته باشد, بنابراین سازمان های مربوطه باید اقدامات کنترلی انجام دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    میری، محمد، موسوی بیدلی، سیده مژگان، مختاری، مهدی، و ابراهیمی اول، حمیده. (1395). بررسی میزان فلزات سنگین موجود در سبزیجات توزیع شده در شهر یزد. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 23(3)، 392-397. SID. https://sid.ir/paper/497508/fa

    Vancouver: کپی

    میری محمد، موسوی بیدلی سیده مژگان، مختاری مهدی، ابراهیمی اول حمیده. بررسی میزان فلزات سنگین موجود در سبزیجات توزیع شده در شهر یزد. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1395؛23(3):392-397. Available from: https://sid.ir/paper/497508/fa

    IEEE: کپی

    محمد میری، سیده مژگان موسوی بیدلی، مهدی مختاری، و حمیده ابراهیمی اول، “بررسی میزان فلزات سنگین موجود در سبزیجات توزیع شده در شهر یزد،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 23، no. 3، pp. 392–397، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/497508/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button